ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Έγραψε ιστορία στους αιθέρες η αεροπορική εταιρεία Qantas!

Η αεροπορική εταιρεία Qantas έκανε μία ιστορική δοκιμαστική πτήση, χωρίς στάση, από τη Νέα Υόρκη έως το Σίδνεϊ. Σε αυτό το ιστορικό ταξίδι, την πτήση QF7879, 50 άνθρωποι -επιβάτες και πλήρωμα- επιβιβάστηκαν σε ένα νέο Boeing 787-9 Dreamliner.

Η διάρκεια της πτήσης ήταν 19 ώρες και 16 λεπτά, καλύπτοντας 16.200 χιλιόμετρα με σκοπό αυτού του ταξιδιού, η αεροπορική εταιρεία να ερευνήσει τυχόν αντίκτυπο από ένα τέτοιο πολύωρο ταξίδι στους πιλότους, το πλήρωμα, αλλά και τους επιβάτες. Όλα αυτά, στο πλαίσιο του προγραμματισμού της μεγαλύτερος εμπορικής πτήσης.

Καθώς η ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς και οι επιδόσεις των αεροσκαφών βελτιώνονται, οι μεταφορείς αναζητούν όλο και περισσότερο ταξίδια σε πολύ μακρινές αποστάσεις.

Σε αυτό το χρονικό σημείο κανένα εμπορικό αεροσκάφος δεν θα μπορούσε να ολοκληρώσει το μαραθώνιο ταξίδι Νέας Υόρκης-Σίδνεϊ με πλήρες φορτίο. Για να επιτευχθεί αυτό, η πτήση Qantas απογειώθηκε με τα μέγιστα καύσιμα, λίγους μόνο επιβάτες, περιορισμένες αποσκευές και χωρίς φορτίο.

Ο επικεφαλής της Qantas, Άλαν Τζόις, ο οποίος βρισκόταν στην πτήση, δήλωσε μετά την προσγείωση: «Αυτή είναι μια πραγματικά ιστορική στιγμή για την Qantas, μια πραγματικά ιστορική στιγμή για την αυστραλιανή αεροπορία και μια πραγματικά ιστορική στιγμή για την παγκόσμια αεροπορία».

Η αεροπορική εταιρεία σχεδιάζει επίσης να δοκιμάσει μια απευθείας πτήση από το Λονδίνο στο Σίδνεϊ και αναμένει να αποφασίσει μέχρι το τέλος του έτους εάν θα ξεκινήσει τα δρομολόγια το 2022 ή το 2023.

Tags

Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close