Έκοψε την πίτα στο Ποικίλο Όρος o ΠΔΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Χρύσα Σαραντοπούλου
Χρύσα Σαραντοπούλου
Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω!Πατήστε να δείτε περισσότερα

Με ένα ξεχωριστό και πρωτότυπο τρόπο έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτα ο Ποδηλατικός Δρομικός Σύλλογος Οδυσσέας Πετρούπολης, που αλλού από το Ποικίλο Όρος.

Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021 με την τήρηση όλων των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας και της προστασία της δημόσιας υγείας, αθλητές, μέλη και φίλοι του «ΠΔΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ», σε μικρές ομάδες (2-3 ατόμων) είχαν την δυνατότητα να πάρουν το κομμάτι της βασιλόπιτας και να ανταλλάξουν ευχές με τον πιο όμορφο τρόπο μέσα σε διάστημα τριών ωρών…ενώ περπατούσαν, έτρεχαν ή έκαναν ποδήλατο στα μονοπάτια του Ποικίλου Όρους και στις διαδρομές που γίνονται οι αγώνες Poikilo Rocky Mountain  και Poikilo Night Trail.

Οι υπεύθυνοι του Συλλόγου είχαν επιλέξει τέσσερα σημεία πάνω στο Ποικίλο Όρος, όπου σε κάθε σημείο περίμεναν ένας εθελοντής και ένας εκπρόσωπος από το ΔΣ το Συλλόγου να προσφέρουν το κομμάτια βασιλόπιτας και ευχές. Η εκδήλωση είχε κάτι από «κυνήγι θησαυρού» καθώς για να πάρεις το κομμάτι σου έπρεπε να περάσεις από το σημείο που αντιστοιχούσε στο αρχικό γράμμα του επιθέτου σου.

Στο τέλος, το ΔΣ του «Οδυσσέα» έκοψε  την βασιλόπιτα σε live μετάδοση από τα social media της ομάδας, από το «Θρόνο του Οδυσσέα», που έχει γίνει σημείο αναφοράς για όλους τους δρομείς και περιπατητές της Αττικής.

Βασιλόπιτα χωρίς φλουρί δεν γίνεται! Δεν υπήρχε όμως ένα, αλλά έξι δώρα που κέρδισαν οι τυχεροί. «Η πανδημία δεν μπορεί να σταματήσει την ευρηματικότητα και την έμπνευση του Συλλόγου μας. Όπως με έξυπνο τρόπο και μέσα σε προπόνηση στολίσαμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, έτσι καταφέραμε να κόψουμε και τη βασιλόπιτα μας. Μαζί με όλα τα μέλη και τους φίλους μας αλλά και τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Το Ποικίλο Όρος αποτελεί πέρα από την έδρα του Συλλόγου μας και την διέξοδο για τους κατοίκους ώστε να ασκήσουν σώμα και πνεύμα και να μείνουν υγιείς. Εύχομαι σε όλους  να περάσει γρήγορα η πανδημία και να ανταμώνουμε στα μονοπάτια μας. Ευχαριστώ όσους στηρίζουν, ηθικά και οικονομικά το έργο και τις δράσεις μας», δήλωσε ο Πρόεδρος του «ΠΔΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ», Δημήτρης Ζωναράς.

Ευχαριστούμε  τα Ζαχαροπλαστεία Κάκαλης για την χορηγία της βασιλόπιτας και τους δωροθέτες, Citisaid, Podilatodromio, Essential.

 

Οι έξι τυχεροί πήραν δώρα από την Citisaidi, Essential Kostaloupi, Podilatodromio και Ζαχαροπλαστεια Κάκκαλης

 

Η διαδικασία είναι απλή και συνδυάζει άθληση, κίνηση και ευεξία. Με κωδικό #6 θα απολαύσουμε την ομορφιά του Ποικίλου μας και θα πάρουμε το κομμάτι της βασιλόπιτας.

Πρέπει να ακολουθήσετε πιστά τις παρακάτω οδηγίες:

από τις 10:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι θα υπάρχουν, σε 4 σημεία του βουνού, τραπέζια που αλφαβητικά  θα πάρετε τα κομμάτια βασιλόπιτας που θα σας περιμένουν.

Αυτά τα σημεία και τα γράμματα είναι,

1) Στην “λευκή βαρέλα”  που είναι ανάμεσα στα δύο μονοπάτια  Κλασικό και Ζαχαρίτσα και θα περάσουν όσοι το επίθετο τους αρχίζει απο  Δ,Θ,Μ,Ξ,Σ,Χ.

2) Στον “Θρόνο του Οδυσσέα” και θα περάσουν όσοι το επίθετο τους αρχίζει απο Β,Κ,Ο,Ζ,Ν,Ω.

3) Στην διασταύρωση “Τριεθνές”και θα περάσουν όσοι το επίθετο τους αρχίζει απο Γ,Η,Λ,Ρ,Τ,Ψ.

4) Στην “κορυφή Ζαχαρίτσα” έξω από την σιδερένια πόρτα και θα περάσουν όσοι το επίθετο τους αρχίζει απο  Α,Ε,Ι,Π,Φ,Υ.

Το σημείο που θα βρίσκεται το κομμάτι σας , και άρα πρέπει να περάσει από εκεί η περιπατητική ή ποδηλατική διαδρομή που θα επιλέξετε είναι ανάλογα με ΑΡΧΙΚΟ γράμμα του επιθέτου σας.

Σε κάθε κομμάτι θα υπάρχει ένας λαχνός.

Η Βασιλόπιτα είναι μια ευγενική  Χορηγία από τα ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΚΑΚΑΛΗΣ και του Dimitrios Kakalis  που πάντα είναι δίπλα στον σύλλογο και στηρίζουν όλες μας τις εκδηλώσεις.

Στις 12:30 το μεσημέρι θα γίνει  σε live μετάδοση μέσα από την σελίδα Facebook του Συλλόγου μας (Π.Δ.Σ.ΟΔΥΣΣΕΑΣ)  η κοπή της πίτας στο «Θρόνο του Οδυσσέα» από το Δ.Σ του συλλόγου μας και εκεί θα ανακοινωθούν και οι τυχεροί των φλουριών-λαχνών που θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το προεδρείο για να παραλάβουν το δώρο τους.

Μένουμε ασφαλείς, περπατάμε, τρέχουμε και ποδηλατούμε στο Ποικίλο Όρος,  με την άθληση θα είμαστε ψυχικά και σωματικά υγιείς και μετά το τέλος της πανδημίας.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -