ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ένας μπαμπάς χάρισε το μισό συκώτι του στην κόρη του για να τη σώσει

Η 12χρονη κόρη του κινδύνευε να χάσει τη ζωή της από εσωτερική αιμορραγία. Έτσι, ο μπαμπάς της, τής χάρισε το μισό συκώτι του για να τη σώσει.

Για πολύ καιρό το 12χρονο κορίτσι βρισκόταν στη λίστα αναμονής για μόσχευμα, ενώ δύο φορές που την κάλεσαν, το μόσχευμα δεν ήταν συμβατό. Έπειτα από μία εσωτερική αιμορραγία που λίγο ήθελε να της κοστίσει τη ζωή, η οικογένεια αποφάσισε να προχωρήσει σε μερική μεταμόσχευση από ζώντα δότη.

Και μάλιστα δεν χρειάστηκε να ψάξουν πολύ. Οι εξετάσεις αποκάλυψε ότι ο μπαμπάς της ήταν ο απόλυτα συμβατός δότης. Έτσι, λίγες εβδομάδες αργότερα και οι δύο ετοιμάστηκαν για την επέμβαση.

Η μικρή υπέφερε από τη γέννησή της από αθηρία χολής. Αυτό προκαλείται όταν οι χολικοί αγωγοί στο ήπαρ δεν σχηματίζονται σωστά, εμποδίζοντας το όργανο να λειτουργήσει σωστά.

Όταν ένας βιολογικός γονιός είναι ζώντας δότης βοηθά στην ανοσία και μειώνει την πιθανότητα απόρριψης του μοσχεύματος. Όμως, πολλά παιδιά που περιμένουν μοσχεύματα είναι σε δομές αναδοχής. Ή σε κατάσταση, οπου ο βιολογικός γονέας δεν είναι διαθέσιμος ή πρόθυμος να δωρίσει.

Οκτώ μήνες μετά τη μεταμόσχευση η μικρή είναι μία χαρά και ο μπαμπάς της έχει επιστρέψει στη δουλειά του και απολαμβάνει το κυνήγι και το ψάρεμα.

«Έχω περισσότερη ενέργεια τώρα και δεν νιώθω κουρασμένη». Λέει η μικρή Σεσίλια, η οποία μπορεί να παίζει ξανά με την μικρή αδελφή της, να χορεύουν και να είναι χαρούμενες.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button