Ένας πίθηκος ακονίζει με μια πέτρα το γυαλί για να ελευθερωθεί

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Πολλοί επισκέπτες στο ζωολογικό κήπο της Κίνας είδαν μια απίστευτη πράξη όταν ένας πίθηκος χρησιμοποίησε μια πέτρα για να σπάσει το τμήμα γυαλιού που τα χώριζε.

Σύμφωνα με τον Daily Mail, ένας τουρίστας, ο κ. Wang είπε ότι «ο πίθηκος πήρε την πέτρα, και άρχισε να την χτυπάει ενάντια στο γυαλί. Όταν το έσπασε ο πίθηκος φοβήθηκε, αλλά επέστρεψε αργότερα για να πάρει μια άλλη πέτρα και χτυπούσε και τα κομμάτια του γυαλιού».

Ένας από τους φροντιστές σχολίασε ότι αυτός ο συγκεκριμένος πίθηκος δεν ήταν ίδιος με τους άλλους καθώς φαίνεται πως είναι πιο έξυπνος.

Το γυαλί που είχε το περίβλημα μπορούσε  να αντέξει πολλά χτυπήματα, ωστόσο ποτέ δεν φαντάστηκαν ότι το ζώο θα δημιουργούσε ένα κοφτερό εργαλείο για να το σπάσει. Μετά το συμβάν, οι φροντιστές συνέλεξαν όλα τα βράχια και τα ραβδιά που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν μια παρόμοια κατάσταση.

Εκπληκτικό, όπως φαίνεται, πολλά μέλη του ζωικού βασιλείου γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιούν τα εργαλεία. Όπως αναφέρουν τα Live Science, οι χιμπατζήδες χρησιμοποιούν πέτρινα εργαλεία και ακόμη  κάνουν λόγχες για να κυνηγήσουν άλλα πρωτεύοντα, ενώ τα κοράκια χρησιμοποιούν μια ευρεία ποικιλία εργαλείων, από κλαδιά μέχρι τα φτερά τους.

http://https://www.youtube.com/watch?v=BbWWnd2Je2c&t=2s

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -