Ενδοοικογενειακή βία: Έκτακτο βοήθημα 600 ευρώ σε επιζώσες στη Γαλλία

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Έκτακτο βοήθημα για επιζώσες ενδοοικογενειακής βίας αποφάσισε η γαλλική κυβέρνηση.  Το μέτρο για την βοήθεια, η οποία θα είναι της τάξης των 600 ευρώ, σε επιζώσες ενδοοικογενειακής βίας θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Δεκεμβρίου. Αυτή η βοήθεια, σύμφωνα με την υπουργό Αλληλεγγύης και Οικογένειας, Aurore Berger, θα πρέπει να καταστήσει δυνατή την άρση οποιουδήποτε εμποδίου οικονομικής φύσεως για ένα άτομο που θέλει να ξεφύγει από τον κακοποιητή του.

«Πάνω από όλα είναι μια άμεση απάντηση σε πολύ συγκεκριμένα προβλήματα», δήλωσε η Aurore Bergé αυτή τη Δευτέρα στη France Inter.

«Σήμερα, κατά μέσο όρο, μια γυναίκα που είναι επιζώσα ενδοοικογενειακής βίας θα κάνει επτά ταξίδια με επιστροφή από τη στιγμή που θα πάρει την απόφαση ότι θέλει να φύγει μέχρι τη στιγμή που θα φύγει πραγματικά», εξήγησε ο υπουργός. Πέραν του θέματος της ψυχολογικής επιρροής, όπως είπε η υπουργός τίθεται και ζήτημα «αν έχει τα απαραίτητα μέσα να φύγει».

Αυτή η αυτόματη ενίσχυση που καταβάλλεται από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία στη Γαλλία θα ανέλθει σε 600 ευρώ κατά μέσο όρο. «Είναι περισσότερα αν η επιζώσα έχει παιδιά», είπε για το βοήθημα η Aurore Bergé και υπόσχεται «πρόσβαση στην επείγουσα βοήθεια εντός τριών έως πέντε ημερών το πολύ», μετά το αίτημα.

Το μέτρο έρχεται καθώς ο αριθμός των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, στη συντριπτική τους πλειονότητα γυναίκες, που καταγράφηκε το 2022 αυξήθηκε κατά 15% σε σύγκριση με το 2021.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -