ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Έρχεται η μεγαλύτερη “βροχή” μετεωριτών της Άνοιξης

Ο νυχτερινός ουρανός πρόκειται να λάμψει για άλλη μια φορά με μία έναστρη βροχή.

Oι «Λυρίδες», ξεκίνησαν στις 16 Απριλίου, αλλά θα κορυφωθούν αυτή την εβδομάδα, μεταξύ 22 και 23 Απριλίου και στην Ελλάδα θα έχουμε την δυνατότητα να βλέπουμε έως 18 μετεωρίτες την ώρα.

Οι Λυρίδες είναι ένα από τα παλαιότερα γνωστά μετεωρολογικά φαινόμενα που έχουν παρατηρηθεί ήδη πριν από 2.700 χρόνια και έχουν καταγραφεί σε ιστορικά κινέζικα κείμενα.

Για βοήθεια στον εντοπισμό του αστερισμού, ίσως θελήσετε να δείτε αυτόν τον διαδραστικό χάρτη του ουρανού που ενημερώνεται καθημερινά.

Με καθαρό ουρανό, μπορείτε να περιμένετε να δείτε πολύ φωτεινούς μετεωρίτες με ρυθμό πρόβλεψης έως και 18 ανά ώρα. Εάν χάσετε την βροχή μετεωριτών του Απριλίου; Μην ανησυχείτε. Αυτή η σεζόν θα κορυφωθεί στις 4 Μαΐου.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button