Έρχεται η νέα γενιά εμβολίων χωρίς σύριγγα

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ένας νέος τρόπος εμβολιασμού ετοιμάζεται στις ΗΠΑ, καθώς ξεκινά η μαζική παραγωγή τεχνολογίας εμβολίων χωρίς σύριγγα.

Το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, προχώρησε στην χρηματοδότηση της βιοφαρμακευτικής εταιρείας Micron Biomedical, με 23,6 εκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να ξεκινήσει η παραγωγή εμβολίων χωρίς σύριγγα.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία βασίζεται στην χορήγηση του εμβολίου με μικροβελόνες που θα προσκολλώνται στο δέρμα μέσω μικροσυσκευής, η οποία θα μοιάζει με μικροεπίθεμα.

Η μεταφορά και χορήγηση των επιθεμάτων αυτών είναι πολύ πιο εύκολη σε σχέση με τα παραδοσιακά εμβόλια, κυρίως σε χώρες στις οποίες οι πολίτες, δεν έχουν τη δυνατότητα εμβολιασμού.

Μία δοκιμή στην Γκάμπια, έδειξε ότι η συσκευή της Micron Biomedical χρησιμοποιήθηκε για την χορήγηση του εμβολίου ιλαράς-ερυθράς, σε ενήλικες, μωρά και νήπια, είναι το ίδιο ασφαλής και αποτελεσματική όσο η σύριγγα.

Η τεχνολογία «μπορεί να βοηθήσει να ξεπεραστούν τα σημαντικότερα εμπόδια στην εξάλειψη της ιλαράς-ερυθράς παγκοσμίως», δήλωσε ο Τζέιμς Γκούντσαν, επιστημονικό στέλεχος του τμήματος Ανοσολογίας του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), το οποίο συνεργάζεται με την Micron Biomedical .

Η χρηματοδότηση αυτή θα υποστηρίξει την κατασκευή μονάδας που θα παράγει 10 εκατομμύρια μικροσυσκευές ετησίως, έπειτα από την έγκρισή της από τις αρμόδιες αρχές.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -