Έρχονται τα ηλεκτρικά λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Προ των πυλών βρίσκεται η παραλαβή των πρώτων «πράσινων» λεωφορείων που θα κινούνται στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για την παράδοση των πρώτων εκ των συνολικά 650 «πράσινων» λεωφορείων που θα αναβαθμίσουν τον στόλο των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, συνδράμοντας παράλληλα στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Στην επικείμενη άφιξη των νέων λεωφορείων, η οποία είναι προγραμματισμένη για το πρώτο εξάμηνο του 2023, αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, στο 6ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης.

Υπενθυμίζεται ότι εκ των 650 «πράσινων» λεωφορείων τα 350 θα είναι ηλεκτρικά και τα υπόλοιπα 300 φυσικού αερίου. Ο διαγωνισμός, παράλληλα, περιελάμβανε και την προμήθεια 100 υβριδικών λεωφορείων, αλλά δεν κατατέθηκε κάποια προσφορά με αποτέλεσμα να κηρυχθεί άγονος.

Τα νέα «πράσινα» λεωφορεία αναλυτικά

– 200 απλά αστικά οχήματα 12 μέτρων, συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) κατηγορίας EURO VI και αρχικού προϋπολογισμού 59 εκατ. ευρώ

100 αρθρωτά αστικά οχημάτα 18 μέτρων, συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) κατηγορίας EURO VI και αρχικού προϋπολογισμού 43 εκατ. ευρώ.

100 απλά ηλεκτρικά αστικά οχήματα 12 μέτρων ελάχιστης αυτονομίας 135 χλμ. και αρχικού προϋπολογισμού 45 εκατ. ευρώ.

– 250 απλά ηλεκτρικά αστικά οχήματα 12 μέτρων ελάχιστης αυτονομίας 180 χλμ. και αρχικού προϋπολογισμού 123,75 εκατ. ευρώ.

Σημειωτέον ότι στόχος του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι η προκήρυξη και νέου διαγωνισμού για επιπλέον 300 λεωφορεία.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -