Έσπρωξε το καροτσάκι του τετραπληγικού συντρόφου της σε μαραθώνιο 42 χιλιομέτρων

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ο σύντροφός της έμεινε παράλυτος από τους ώμους και κάτω, ύστερα από ένα ατύχημα στο μπάσκετ. Εκείνη για να του δείξει πόσο τον αγαπάει, έσπρωξε το καροτσάκι του σε μαραθώνιο 42 χιλιομέτρων.

Ο 30χρονος Matt Wetherbee, ήταν σε αναπηρικό καροτσάκι τα τελευταία δύο χρόνια, μετά το ατύχημα που κατέστρεψε το πάνω μέρος της σπονδυλικής του στήλης, λίγες ημέρες πριν κάνει πρόταση γάμου στην επί πέντε χρόνια κοπέλα του Kaitlyn Kiely.

Μετά το ατύχημα υποβλήθηκε σε εκτεταμένες θεραπείες με την ελπίδα να μπορέσει κάποια μέρα να σταθεί ξανά στα πόδια του και να χρησιμοποιήσει τα δύο του χέρια για να κάνει την πρόταση στην Kaitlyn, η οποία τον βοήθησε να προσαρμοστεί στη νέα του ζωή. Το ζευγάρι ήθελε να αποδείξει ότι μπορούσε να ξεπεράσει όλα του τα εμπόδια και γι’ αυτό η Kaitlyn έσπρωξε τον Matt κατά μήκος των 42 χιλιομέτρων της διαδρομής του μαραθωνίου της Βοστώνης.Η Kaitlyn είπε: «Προσπαθούμε τώρα να καταλάβουμε πώς να προσαρμοστούμε στη νέα μας ζωή». Η Kaitlyn εκπαιδεύτηκε για τον αγώνα για εβδομάδες με μία δανεική αγωνιστική καρέκλα γεμάτη με σακούλες αλατιού βάρους 22 κιλών για να κάνει πρόβα τη στιγμή που θα έσπρωχνε τον Matt.

Δυστυχώς, όμως, έχασαν την προθεσμία εγγραφής και οι υπεύθυνοι τους είπαν ότι δεν μπορούσαν να λάβουν μέρος στο μαραθώνιο. «Στεναχωρηθήκαμε όταν ακούσαμε κάτι τέτοιο», είπε η Kaitlyn.

Τελικά βρήκαν έναν τρόπο να συμμετάσχουν στον αγώνα με τη βοήθεια μιας τοπικής εταιρείας, της HOTSHOT, που παράγει αθλητικά ποτά. Μια εβδομάδα πριν από την επίσημη εκδήλωση, το ζευγάρι ξεκίνησε το ταξίδι των 42 χιλιομέτρων. Όταν πέρασαν τη γραμμή τερματισμού 5,5 ώρες αργότερα δέχθηκαν συγχαρητήρια από φίλους και μέλη της οικογένειας.«Αυτή ήταν σίγουρα η καλύτερη στιγμή και για τους δυο μας. Ήμουν συγκλονισμένος όταν είδα πόσα άτομα βρίσκονταν στη γραμμή τερματισμού», είπε ο Matt.

Η Kaitlyn πρόσθεσε: «Είναι ένα συναρπαστικό συναίσθημα, αλλά το να έχεις την αγάπη της ζωής σου να κάθεται στην καρέκλα μπροστά από εσένα και με όλη την οικογένειά σου και τους φίλους σου εκεί,” είπε, “είναι ίσως το πιο cool πράγμα που έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου».

Στη γραμμή τερματισμού το HOTSHOT έδωσε στον Matt μία επιταγή 25.000€ για να επισκεφθεί το κέντρο φυσικοθεραπείας Journey Forward.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -