Εθελοντές φτιάχνουν σπιτάκια για σκύλους από ανακυκλώσιμα υλικά

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.
Κούνιες, κρεβάτια, κομοδίνα και ντουλάπες «μεταμορφώνονται» σε σπιτάκια σκύλων από νεαρούς εθελοντές του εξωτερικού και της Καβάλας.

Συνολικά 80 νέοι από τέσσερις διαφορετικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία και Ρουμανία) βρίσκονται αυτές τις μέρες στην Καβάλα, για να κατασκευάσουν σπιτάκια για σκύλους από ανακυκλώσιμα υλικά.
Οι νεαροί εθελοντές από το εξωτερικό θα συνεργαστούν με τους εθελοντές από την Καβάλα στις δράσεις που υλοποιεί η κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση ΠΥΘΙΑ, στο πλαίσιο του φετινού φεστιβάλ Cosmopolis, το οποίο διοργανώνει ο δήμος Καβάλας και η δημοτική κοινωφελής επιχείρηση ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ.

«Η ιδέα της κατασκευής σκυλόσπιτων ξεκίνησε από την αυξανόμενη ανάγκη της επανάχρησης υλικών, τα οποία έχουμε στο σπίτι μας αλλά δεν είμαστε σίγουροι πού μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε», λέει η Ιωάννα Καλλιστρίδου εκ μέρους της ΠΥΘΙΑΣ, εξηγώντας τα ανακυκλώσιμα υλικά περιλαμβάνουν από κούνια και κρεβάτι, μέχρι κομοδίνο ή μια ντουλάπα.

Ο στόχος είναι να παραδοθούν δέκα σπιτάκια στο καταφύγιο άγριων ζώων του δήμου Καβάλας, ενώ τα υλικά διατίθενται από δωρεές των κατοίκων αλλά και των τοπικών επιχειρήσεων ξυλείας. Η βασική χρηματοδότηση της δράσης γίνεται από το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης.

«Το βασικό μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε στον κόσμο μέσα από αυτές τις δράσεις μας είναι η ιδέα της επανάχρησης υλικών καθώς υπάρχουν πολλά που μπορούμε να δώσουμε για να εξοικονομήσουμε πόρους μιας και πλανήτης μας δεν έχει ανεξάντλητους πόρους», συνεχίζει η κ. Καλλιστρίδου.

Ποια είναι η ΠΥΘΙΑ

Πρόκειται για μια νέα κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση που εδρεύει στο δήμο Παγγαίου. Το διοικητικό συμβούλιο αποτελείται από πέντε άτομα με μέσο όρο ηλικίας τα 30 έτη.

Είναι όλοι εθελοντές και σύμφωνα με το καταστατικό δεν μοιράζονται κέρδη καθώς αποφάσισαν ομόφωνα να τοποθετούν τα χρήματα για την τοπική κοινωνία, την προώθηση της εργασίας και όπου αλλού τους ζητηθεί.

Άτυπα ξεκίνησαν με μια ομάδα εθελοντών το 2012 και συστάθηκαν με τη νομική μορφή της κοινωνικής επιχείρησης το 2015. Από τότε έχουν ταξιδέψει με τους εθελοντές σε αρκετά μέρη της Ευρώπης προωθώντας την Καβάλα και την Ελλάδα.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -