ΕΛΛΑΔΑ

Φωταγωγήθηκε το πελώριο φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα!

Έδωσε το σύνθημα των Χριστουγέννων ο Μπακογιάννης

Η Βουλή έλαμψε την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019, λίγο μετά τις 8 το βράδυ, που φωταγωγήθηκε το πελώριο φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα!

Εντυπωσιακές εικόνες, μελωδίες, χρώματα, συναισθήματα, μετέφεραν τη μαγεία των Χριστουγέννων στην Αθήνα.

Πλήθος κόσμου… κάτοικοι και επισκέπτες, παρά την έντονη βροχόπτωση, βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας, στη μεγάλη γιορτή που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων. Ταυτόχρονα τα γιορτινά της φόρεσε όλη η πόλη.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης έδωσε το σύνθημα για την φωταγώγηση του πελώριου φυσικού χριστουγεννιάτικου δέντρου  στο Σύνταγμα.

Πρόκειται για ένα δέντρο ύψους 17 μέτρων, το οποίο ήρθε από το Καρπενήσι.

«Η Αθήνα φέτος είναι πιο φωτεινή και πιο λαμπερή παρά ποτέ, με δεκάδες δρόμους και δεκάδες πλατείες που φωτίζονται για πρώτη φορά», ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης, αφού ευχαρίστησε τους εργαζόμενους του δήμου και όλους τους δωρητές που έχουν συνδράμει φέτος στον εορταστικό στολισμό. Λίγο πριν ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο, αστειευόμενος για τις καιρικές συνθήκες, δήλωσε πως «βρέξει – χιονίσει, το δέντρο θα φωτίσει».

Στην πλατεία Συντάγματος στήθηκε μια μεγάλη σκηνή όπου τραγούδησαν η Έλενα Παπαρίζου, η Idra Kayne και ο Ίαν Στρατής με τη συνοδεία της Athens Big Band, ενώ εμφανίστηκε και η ομάδα κρουστών Batala Atenas. Την εκδήλωσε παρουσίασε η Ζέτα Μακρυπούλια.

Η γιορτή ξεκίνησε με την μπάντα του Δήμου Αθηναίων παίζοντας χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Την παράσταση έκλεψε το εκθαμβωτικό 3D projection mapping – βίντεο προβολές με χριστουγεννιάτικο animation στο κτίριο της Βουλής, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα!!!

χριστουγεννιάτικο δέντρο

Το πελώριο δέντρο έχει εντυπωσιακή μίνιμαλ διακόσμηση που αποτελείται από λευκά φωτάκια και πελώρια χρυσά αστέρια σε διάφορα μεγέθη.

Αλλά και όλα τα δέντρα που βρίσκονται περιμετρικά της πλατείας έχουν λευκά φωτάκια και χριστουγεννιάτικα στολίδια, στο πνεύμα κι αυτά των Χριστουγέννων.

χριστουγεννιάτικο δέντρο

Για έναν μήνα, δεκάδες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και δράσεις θα λάβουν χώρα στην Αθήνα σε όλες τις συνοικίες της. Το φετινό εορταστικό πρόγραμμα που ετοίμασε ο δήμος και θα πραγματοποιηθεί σε 71 σημεία της πόλης, περιλαμβάνει εξήντα καλλιτεχνικά σχήματα, πενήντα συναυλίες και pop-up events, εξήντα δράσεις για όλη την οικογένεια, τρεις προβολές open air, ένα pop-up μουσείο, ένα παραμυθένιο χωριό, μια φωτεινή διαδρομή, εντυπωσιακά projection mappings και αμέτρητες εκπλήξεις.

 

χριστουγεννιάτικο δέντρο

Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button