Φτιάχνει μηχανικά χέρια για παιδιά και τους τα προσφέρει δωρεάν

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ο Michael είναι ένας μπαμπάς που φτιάχνει μηχανικά χέρια για παιδιά που έχουν ανάγκη και τους τα προσφέρει δωρεάν.

Ο γιος του Michael, Carter, γεννήθηκε χωρίς δεξί χέρι, κάτι που οι γονείς του γνώριζαν από τον υπέρηχο των 12 εβδομάδων. Παρόλο που ο Carter τα έβγαζε πέρα μια χαρά, ήθελε ένα χέρι.

Ο Michael στην αρχή δεν είχε ιδέα του τι έπρεπε να κάνει. Ήταν μια χρονοβόρα διαδικασία μάθησης, δοκιμής και λαθών. Έτσι, επικοινώνησε με το e-NABLE, μια ομάδα εθελοντών που ειδικεύονται στην δημιουργία τεχνητών χεριών. Μετά από λίγο καιρό, ο Michael έφτιαξε το χέρι που ήθελε ο γιος του, αλλά στο μεταξύ ανέλαβε και μια αποστολή. Μαζί με τον Carter άρχισαν να φτιάχνουν χέρια για παιδιά που τα είχαν ανάγκη και να τους τα προσφέρουν δωρεάν. Αποκαλούν το εγχείρημα τους «Claws From Carter» και τα διακοσμούν με ένα σωρό σχέδια, από υπερήρωες ως ομάδες. Ο Michael πρόσθεσε ένα fidget spinner που λάμπει στο σκοτάδι στο τελευταίο σχέδιο του Carter.

Οι αντιδράσεις που έλαβαν είναι υπέροχες και έχουν χαρίσει πολλά χαμόγελα στα παιδιά που έχουν βοηθήσει. Και οι εθελοντές του e-NABLE έχουν να λένε τα καλύτερα για εκείνους. «Ο Michael και ο Carter είναι ό,τι ήλπιζε η κοινότητα μας από την αρχή», έγραψε η Jen Owen, εθελόντρια.Οι δυο τους συνεχίζουν την αποστολή τους. Φτιάχνουν μηχανικά χέρια για άλλα παιδιά, αλλά μοιράζονται και την εμπειρία τους. Βοηθάνε άλλες οικογένειες να μάθουν να φτιάχνουν μόνες τους τεχνητά χέρια με την βοήθεια της τρισδιάστατης εκτύπωσης.

 

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -