ΖΩΑ

Γαλλία: Δίδυμα πάντα γεννήθηκαν σε ζωολογικό κήπο

Τα πάντα βρέθηκαν στη Γαλλία στο πλαίσιο της λεγόμενης «διπλωματίας των πάντα» που ασκεί επιτυχώς η Κίνα.

Ένα πολύ ευχάριστο γεγονός συνέβη χθες στη Γαλλία, δίνοντας ακόμη περισσότερες ελπίδες για τη διάσωση των γιγάντιων πάντα.

Μέσα στο κλουβί της υπό την επίβλεψη Γάλλων και Κινέζων ειδικών η Χουάν Χουάν, το γιγάντιο πάντα, γέννησε δίδυμα μικρά για πρώτη φορά. Το προσωπικό του ζωολογικού κήπου γιόρτασε το γεγονός περιγράφοντας τα νεογνά ως «πολύ ζωηρά, ροζ και στρουμπουλά».

Τα δίδυμα θηλυκά ήρθαν στον κόσμο γύρω στη 1 το πρωί τοπική ώρα στον ζωολογικό κήπο Beauval στο Saint-Aignan. Είναι το δεύτερο και τρίτο πάντα που γεννιέται στη χώρα μετά τη γέννηση του μεγάλου αδελφού τους, Γιουάν Μενγκ το 2017.

«Αυτή τη στιγμή, μπορώ να πω ότι είμαστε πολύ χαρούμενοι, έχουμε δύο όμορφα μωρά, που είναι και τα δύο πολύ ζωηρά, δύο κοριτσάκια, το ένα ζυγίζει 149 γραμμάρια, το άλλο 128 – σχεδόν 129. Και τα δύο είναι υπέροχα, πολύ ροζ και χαρούμενα», λέει η Μπαπτίστ Μουλό, κτηνίατρος στον ζωολογικό κήπο.

Η αναπαραγωγή των πάντα, τόσο στην αιχμαλωσία όσο και στη φύση, είναι πολύ σπάνια, καθώς τα θηλυκά είναι σε οίστρο μόνο μία φορά το χρόνο για μόλις 24 έως 48 ώρες. Και τις περισσότερες φορές, δεν θέλουν να αναπαραχθούν, ούτως ή άλλως.

«Περιμέναμε αυτή τη στιγμή εδώ και πολύ καιρό. Το να βλέπεις αυτά τα δύο μωρά να γεννιούνται με τέλεια υγεία είναι τρελό, είναι ένα βήμα πιο κοντά για τη διατήρηση του είδους. Εκατομμύρια Γάλλοι θα είναι πιο ευαισθητοποιημένοι για τη διατήρηση των απειλούμενων ζώων. Είναι εντελώς τρελό, είναι μια απίστευτη ευκαιρία», λέει ο διευθυντής του ζωολογικού πάρκου.

Τον περασμένο μήνα, η Κίνα αφαίρεσε τα γιγάντια πάντα από τη λίστα των απειλούμενων ζώων.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button