ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Η ΕΣΟΑ στηρίζει τα μικρά νησιά και εγκαινιάζει το νέο Σχολείο στο Αγκίστρι

H νήσος Αγκίστρι στον Σαρωνικό, αποτέλεσε τον πρώτο σταθμό της συνεργασίας μεταξύ της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ) και του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών (ΕΔΜΝ).

Στο Δημαρχείο επεγράφη το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των 2 φορέων από τους Προέδρους Βούλα Κοζομπόλη (ΕΣΟΑ) και Λευτέρη Κεχαγιόγλου (ΕΔΜΝ), συνεπικουρούμενους από τους Olympians Όλγα Βασδέκη (Τριπλούν), Ντενίζ Δημάκη (Τρίαθλο), Μαρία Σαμορούκοβα (Μπάσκετ) και Αγγελική Εξάρχου (Κολύμβηση).

 ΕΣΟΑ στηρίζει τα μικρά νησιά και εγκαινιάζει το νέο Σχολείο στο Αγκίστρι

Με βάση το εν λόγω Μνημόνιο, ένα πλέγμα αθλητικών, τουριστικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων θα ξεδιπλωθεί κατά την διάρκεια της διετίας 2020-2022, στο οποίο θα εμπλακούν κι άλλοι φορείς όπως το ΙΕΚ ΑΛΦΑ, το ΣΕΦ, η Mact Media Group, το Ελληνικό Παράρτημα της International Council of Organizations of Folklore Festivals & Traditional Arts, το Fashion Revolution Greece κ.α .

Ο Δήμαρχος Αγκιστρίου κ. Γιάννης Αθανασίου, τίμησε με την σειρά του τους παριστάμενους Olympians εκ μέρους του νησιού για την προσφορά τους στον αθλητισμό και την κοινωνία, ξενάγησε όλη την αποστολή στο όμορφο νησί του και  παρουσίασε σημαντικές εξελίξεις στον τομέα της εκπαίδευσης, στις οποίες η ΕΣΟΑ θα αποτελέσει στο εξής βασικό αρωγό.

ΕΣΟΑ στηρίζει τα μικρά νησιά και εγκαινιάζει το νέο Σχολείο στο Αγκίστρι

Πιο συγκεκριμένα τα μέλη της αποστολής της ΕΣΟΑ είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τον Δήμαρχο του Αγκιστρίου κ. Γιάννη Αθανασίου και τους λοιπούς τοπικούς φορείς, στο εργοτάξιο της ανέγερσης του νέου Γυμνασίου – Λυκείου του νησιού, ώστε τα παιδιά να μεταβούν από τα container που χρησιμοποιούν τώρα ως αίθουσες διδασκαλίας σ’ ένα σύγχρονο σχολείο, να μορφώνονται στον τόπο τους και να μην χρειάζεται να αναζητούν εκπαίδευση σε άλλα μέρη εκτός νησιού. Ακόμη εντός των εγκαταστάσεων του σχολείου θα κατασκευαστεί και μία υπερσύγχρονη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ώστε τα παιδιά να οργανώνουν εκεί τις παρουσιάσεις και τις παραστάσεις τους, ενώ θα δύναται να χρησιμοποιηθεί και για συνέδρια, πολιτιστικές ή άλλου είδους εκδηλώσεις.

Σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού οι παραπάνω Olympians φύτεψαν μία ελιά στο χώρο μπροστά από το Δημαρχείο, την οποία θα μεταφυτεύσουν 16 μήνες αργότερα στα εγκαίνια του νέου σχολείου και στο προαύλιο αυτού. Από τους κλάδους της εν λόγω ελιάς (το απόλυτο σύμβολο της Ειρήνης, του Περιβάλλοντος και του Ολυμπισμού) θα δημιουργούνται τα βραβεία για τα συμμετέχοντα παιδιά στο πρόγραμμα Olympic_Green_Values της ΕΣΟΑ, το οποίο έχει ως στόχο την ανάπτυξη της περιβαλλοντολογικής/οικολογικής συνείδησης των μαθητών μέσα από τον αθλητισμό και το παιχνίδι.


Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα

Το BestNews.gr σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Σκοπός Ζωής και τη Ξανθή Γκούβρα Παπαδημητρίου, επ’ ευκαιρία του ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ BAZAAR τους που είναι σε εξέλιξη, σας κάνουμε δώρο ένα Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button