Η καλύτερη βάση για πίτσα απο το Σεφ Γιώργο Μπατζάκα

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Χρύσα Σαραντοπούλου
Χρύσα Σαραντοπούλου
Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω!Πατήστε να δείτε περισσότερα

Πολλές φορές ήθελα να φτιάξω ένα γρήγορο αλλά και νόστιμο φαγητό. Τι καλύτερο θα μπορούσε να είναι από μια πίτσα με γνήσια ναπολιτάνικη σάλτσα σε μόλις 9 λεπτά.

Βάση για ζύμη πίτσας:

Για το προζύμη θα χρειαστούμε

300ml νερό

300gr αλεύρι

5gr μαγιά

5gr μέλι

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα μας να γίνει ένα αραιό σώμα και ύστερα το βάζουμε στο ψυγείο για 24ωρες.

Για την ζύμη:

θα χρειαστούμε όλο το προζύμη

700ml νερό

1250γρ αλεύρι

40γρ αλάτι

Εκτέλεση:

Προσθέτουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε το μίγμα μέχρι να γίνει σχετικά ομοιόμορφο.

Χωρίζουμε σε μερίδες 250 γραμμαρίων και το αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.

Η ζύμη μας είναι ιδανική και για ψωμάκια.

Για την σάλτσα μας θα χρειαστούμε:

2 ντοματάκια κονκασέ

1 κ.γ αλάτι

1 κ.γ ζάχαρη

1/2 κ.γ ξερό κόλιανδρο

1 κ.σ ελαιόλαδο

15 φύλλα βασιλικό

Εκτέλεση:

Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, ύστερα τα βάζουμε σε ένα βάζο και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 24 ώρες. Αυτό που θα πετύχουμε είναι να δέσουνε όλα τα αρώματα μεταξύ τους.

Αφού προσθέσουμε τα υλικά της αρεσκείας και τη ναπολιτάνικη σάλτσα, ψήνουμε την πίτσα μας στους 250-280 βαθμούς για 7-9 λεπτά.

Καλή σας απόλαυση!!!

Σεφ Γιώργος Μπατζάκας
Σεφ Γιώργος Μπατζάκας

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -