Συνταγή για Μανιταρόσουπα βελουτέ από τον Σεφ Γιώργο Μπατζάκα

Δείτε επίσης

Μανιταρόσουπα σπιτική και μυρωδάτη! Ο Σεφ Γιώργος Μπατζάκας μας προτείνει ένα άκρος ερωτικό πιάτο, βελουτέ σούπα μανιταριών για να εντυπωσιάσουμε τον έρωτα της ζωής μας την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!

Μανιταρόσουπα βελουτέ
Μανιταρόσουπα βελουτέ

Υλικά που θα χρειαστούμε

300γρ    αγαρικά (Agaricus) η σωβινιόν μανιτάρια

1/2         πράσο ( μόνο το λευκό μέρος )

1          κρεμμύδι μεγάλο

150γρ     μανιτάρια πλευρώτους

50ml       ελαιόλαδο

200ml     γάλα αμυγδάλου

1,5 λίτρο  ζεστό νερό

1 ζωμό  κοτόπουλου ή λαχανικών (ανάλογα αν το πιάτο μας θέλουμε να είναι vegan)

1 κουτ.   πάπρικα

1.5 κουτ. αλάτι

1.5 κουτ. πιπέρι

1/2 κουτ. θυμάρι

Εκτέλεση 

  1. Ψιλοκόβουμε καρέ το πράσο το κρεμμύδι και τα μανιτάρια, ενώ ετοιμάζουμε δυνατή φωτιά  ώστε να τα σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν και να φύγει η υγρασία. Προσθέτουμε το μισό αλάτι το πιπέρι και όλο το θυμάρι.

2. Αφού φύγει η υγρασία σε χαμηλή φωτιά προσθέτουμε το γάλα ίσα να πάρει λίγη βράση ωσότου πέσουν τα υγρά στο μισό και σβήνουμε το μάτι μόλις είναι έτοιμο.

3. Παίρνουμε το μπλέντερ και προσθέτουμε όλο μας το υλικό το υπόλοιπο πιπέρι και αλάτι χτυπάμε ελαφριά μέχρι να αποκτήσει μια κρεμώδης υφή.

Τώρα η σούπα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα, μπορούμε να προσθέσουμε στο πιάτο κρουτόν σκόρδου και να το απολαύσουμε με ένα καλό λευκό κρασί.

Σεφ Γιώργος Μπατζάκας
Σεφ Γιώργος Μπατζάκας

Ευχαριστούμε τον Σεφ Γιώργο Μπατζάκα 

Η Best επιλογή της ημέρας από το BestNews.GR

Ακολουθήστε:

facebook.com/giorgos.batzakas

instagram.com/giorgos.batzakas

Μανιταρόσουπα βελουτέ
Μανιταρόσουπα βελουτέ

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -