Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης καινοτομεί και αναβαθμίζει το υφιστάμενο σύστημα πυρανίχνευσης, με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης νέων μονάδων πυρανίχνευσης με τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης.

Συνολικά έχει εγκαταστήσει 20 κάμερες στο βουνό και σε δασύλλια, ενισχύοντας τα ήδη τοποθετημένα υδροβόλα και τις κάμερες θερμικής ανίχνευσης που είχε στη φαρέτρα του για την προστασία του Υμηττού.

Σκοπός είναι η έγκαιρη ανίχνευση καπνού & φωτιάς στο δάσος και η αυτόματη ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αποτροπή καταστροφικών πυρκαγιών. Η άμεση ειδοποίηση των αρμοδίων μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα & η ταχύτατη κινητοποίησή τους, σώζουν κάθε πνεύμονα πρασίνου που κινδυνεύει, αφού οι άγρυπνοι φρουροί της Πυροσβεστικής, της πολιτικής προστασίας, του Δήμου και των εθελοντών, με πλήρη επαγγελματισμό και τεχνογνωσία ελέγχουν αμέσως τη φωτιά πριν να πάρει διαστάσεις.

Ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της λύσης πυρανίχνευσης που έχει εγκατασταθεί στον Δήμο είναι η τοποθέτηση θερμογραφικών καμερών με ραδιομετρία και οπτικών καμερών με χρήση τεχνητής νοημοσύνης (Αrtificial Ιntelligence), που διασφαλίζουν την αξιοπιστία του συστήματος, η ενεργειακή του αυτονομία με νέας γενιάς φωτοβολταϊκά.

«Η μάχη για την πρόληψη και την προστασία των δασών μας είναι συνεχής και αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα που μας δίνεται με τις τεχνολογίες που διαρκώς αναβαθμίζονται και αλλάζουν», τονίζει ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης και Πρόεδρος του ΣΠΑΥ Γιάννης Κωνσταντάτος.

Και σημειώνει ότι «ο ΣΠΑΥ μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» υλοποιεί σε όλο τον Υμηττό το αντίστοιχο πρόγραμμα ύψους 5 εκ. ευρώ που αναμένεται να παραδοθεί σύντομα. Αξίζει επίσης να τονιστεί ότι στο Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης προσεχώς δημιουργείται Πρότυπο Αυτοδιοικητικό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας HUB, που θα βασίζεται σε 3 κεντρικούς πυλώνες: Εκπαίδευση, Τεχνολογία, Έρευνα και θα είναι κάτι το μοναδικό σε όλη την Ευρώπη».

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -