Ισραήλ: Ρεκόρ Γκίνες για την βαρύτερη φράουλα του κόσμου

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ο Τσάχι Άριελ στο Ισραήλ καλλιέργησε τη βαρύτερη φράουλα στον κόσμο, σύμφωνα με το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

Ζυγίζοντας 289 γραμμάρια, η φράουλα είναι πέντε φορές μεγαλύτερη από το μέσο βάρος μιας κανονικής φράουλας της τοπικής ποικιλίας Ilan, δήλωσε ο Ισραηλινός αγρότης και ερευνητής στο Ηφαιστειακό Ινστιτούτο του Ισραήλ, όπου αναπτύχθηκε το στέλεχος.

Η φράουλα έχει μήκος 18 εκατοστά και περίμετρο 34 εκατοστά. 

Ο Άριελ ήλπιζε πως θα κέρδιζε μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, όταν είδε πόσο μεγάλωνε το φρούτο που είχε καλλιεργήσει στο αγρόκτημα της οικογένειάς του πέρυσι. Περίμενε απλώς την επιβεβαίωση ότι πρόκειται για ρεκόρ, ενώ διατηρούσε την τεράστια φράουλα στον καταψύκτη ως απόδειξη.

«Όταν το ακούσαμε, ήταν ένα φανταστικό συναίσθημα. Μπήκα στο αυτοκίνητο, γέλαγα και τραγουδούσα», περιέγραψε ο Άριελ, ενώ επιδείκνυε με υπερηφάνεια το πιστοποιητικό του. «Το περιμέναμε αυτό εδώ και πολύ καιρό».

Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγράψει ένας Ιάπωνας αγρότης, που ανακάλυψε μια φράουλα βάρους 250 γραμμαρίων στη σοδειά του το 2015.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -