Καμπάνια του υπουργείου Ισότητας της Ισπανίας ενάντια στο body shaming

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Το υπουργείο Ισότητας της Ισπανίας ξεκίνησε μια δημιουργική καλοκαιρινή καμπάνια που ενθαρρύνει τις γυναίκες όλων των σχημάτων και μεγεθών να βγουν στην παραλία, με το σύνθημα: «Το καλοκαίρι είναι και δικό μας».

Η πολύχρωμη διαφημιστική φωτογραφία της καμπάνιας απεικονίζει πέντε γυναίκες διαφορετικού σωματότυπου, ηλικίας και εθνικότητας να απολαμβάνουν μια μέρα στον ήλιο. «Το καλοκαίρι είναι και δικό μας», αναφέρεται χαρακτηριστικά. «Απολαύστε το όπως, όπου και με όποιον θέλετε». Στην καμπάνια εμφανίζεται επίσης μια γυναίκα που έχει υποβληθεί σε μαστεκτομή, τόπλες.

«Όλα τα σώματα είναι σώματα παραλίας», δήλωσε η Ione Belarra, υπουργός κοινωνικών δικαιωμάτων του αριστερού κόμματος των Podemos, όπως αναφέρει ο Guardian. «Όλα τα σώματα υπάρχουν και έχουμε το δικαίωμα να απολαμβάνουμε τη ζωή όπως είμαστε, χωρίς ενοχές ή ντροπή. Το καλοκαίρι είναι για όλους!».

Η Antonia Morillas, επικεφαλής του Ισπανικού Ινστιτούτου Γυναικών και της οργάνωσης που βρίσκεται πίσω από την πρωτοβουλία, δήλωσε ότι οι σωματικές προσδοκίες επηρεάζουν την αυτοεκτίμηση των γυναικών και τους στερούν τα δικαιώματά τους.

«Ποικίλα σώματα, απαλλαγμένα από τα στερεότυπα των φύλων, που καταλαμβάνουν όλους τους χώρους. Το καλοκαίρι ανήκει και σε εμάς. Ελεύθερα, ίσα και διαφορετικά», έγραψε στο Twitter μαζί με μια φωτογραφία της εκστρατείας.

Το ινστιτούτο για τις γυναίκες δήλωσε: «Η εκστρατεία είναι μια από τις σημαντικότερες εκστρατείες που έχουν γίνει ποτέ: Σήμερα κάνουμε πρόποση για ένα καλοκαίρι για όλους, χωρίς στερεότυπα και αισθητική βία κατά των σωμάτων μας».

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -