Κέρκυρα: Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στηρίζει Ουκρανούς και Ρώσους φοιτητές

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Συνάντηση με Ουκρανούς και Ρώσους φοιτητές είχε ο πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου.

«Θέλουμε να αισθάνεστε ασφαλείς και μακάρι να περάσει σύντομα όλη αυτή η δύσκολη κατάσταση που βιώνετε», τόνισε ο πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Ανδρέας Φλώρος, κατά τη συνάντηση που είχε με τους 10 Ουκρανούς και τους 19 Ρώσους φοιτητές του Πανεπιστημίου.

Ο κ. Φλώρος αφού συζήτησε μαζί τους, άκουσε την ανησυχία τους και τους επισήμανε πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση διαχωρισμού των φοιτητών, αλλά ένας μόνο στόχος, η στήριξη και η βοήθεια όλων.

Η συνάντηση σηματοδότησε και την έναρξη της υλοποίησης της πρωτοβουλίας που πήρε η πρυτανική Αρχή, για την ανθρωπιστική στήριξη των 29 φοιτητών. Όπως τους ανακοινώθηκε ξεκινάει η άμεση εξασφάλιση της διαμονής και σίτισής τους από το Πανεπιστήμιο, για όσο χρόνο καταστεί αναγκαίο.

Οι ξενοδόχοι της Κέρκυρας προσφέρουν εργασία σε όποιους το επιθυμούν

Την πρωτοβουλία, υποστηρίζουν τα Επιμελητήρια στα Ιόνια Νησιά και η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας, με προσφορά εργασίας για όσους το επιθυμούν. Από τους εκπροσώπους του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κέρκυρας ανακοινώθηκε κάλυψη σίτισης, όταν η λέσχη του Πανεπιστημίου, θα παραμείνει κλειστή λόγω των διακοπών του Πάσχα, καθώς και η κάλυψη της προμήθειας ειδών πρώτης ανάγκης των φοιτητών.

Οι φοιτητές, ευχαρίστησαν τον πρύτανη και τους επαγγελματικούς φορείς για την όλη προσπάθεια στήριξης, ενώ δεν έκρυψαν τις ανησυχίες τους για τις οικογένειες τους που ζουν στις εμπόλεμες ζώνες και έστειλαν το δικό τους μήνυμα, «Ουκρανοί και Ρώσοι είναι αδέρφια»!

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -