Κινέζικο κουτί ήταν για 77 χρόνια σε αποθήκη – Πουλήθηκε 332.000 ευρώ

Δείτε επίσης

Ένα κινέζικο κουτί του 15ου αιώνα, πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 332.000 ευρώ, πολύ παραπάνω από την τιμή εκτίμησης του.

Το κουτί είχε αγοραστεί από έναν Βρετανό στρατιωτικό το 1946 έναντι 19 λιρών (22 ευρώ) και η εκτίμηση της αξίας του από τον οίκο δημοπρασιών Dreweatts ήταν μεταξύ 7.000 και 11.500 ευρώ.

Κατασκευάστηκε στη δεκαετία του 1430 από τα αυτοκρατορικά εργαστήρια κοντά στην Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο, και φέρει το όνομα του Xuande, πέμπτου αυτοκράτορα της δυναστείας των Μινγκ (1426-1435).

Είναι ένα από τα πέντε που υπάρχουν στον κόσμο αυτή τη στιγμή, με τα τρία να βρίσκονται σε συλλογές μουσείων και ιδρυμάτων και το ένα σε ιδιωτική συλλογή.

Στρογγυλού σχήματος και με διάμετρο περίπου 12 εκατοστά, το κουτί είναι διακοσμημένο με ρόδια, χρυσά κλαδιά και λουλούδια. Τα ρόδια θεωρούνταν σύμβολο γονιμότητας στην Κίνα του 15ου αιώνα.

Φωτ.:DREWEATTS

 Το κουτί βρέθηκε από την οικογένειά του στρατιωτικού Έντουαρντ Κόπλστον Ράντκλιφ σε ένα ξεκαθάρισμα, και εστάλη στον οίκο Dreweatts για εκτίμηση. Ο νέος κάτοχός του είναι ένας συλλέκτης από την Ασία.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -