ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κολοκυθόσποροι στο φούρνο – Φτιάξτε σπιτικό πασατέμπο

Μια συνταγή από τη γιαγιά Κυριακή Γουρλή Λιτσάκη

Αξιοποιήστε τους σπόρους από τις κολοκύθες! Οι κολοκυθόσποροι είναι νόστιμοι και πολύ θρεπτικοί με ωφέλιμα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα. Οι σπόροι κολοκύθας είναι συμπυκνωμένη πηγή πρωτεΐνης μετάλλων και ψευδαργύρου.

Φτιάξτε σπιτικό πασατέμπο! Αξιοποιήστε τους σπόρους από τις κίτρινες και κόκκινες κολοκύθες που χρησιμοποιήσατε για κάποια συνταγή με κολοκύθα ή από τις κολοκύθες-κηροπήγια, το εμβληματικό διακοσμητικό αντικείμενο του Halloween που κατασκευάσατε μόνοι σας με τις οδηγίες της Ειρήνης Ανδρούτσου.

Όπως καταλαβαίνετε… τίποτα δεν πάει χαμένο από μια κολοκύθα!!! Και η ψίχα και οι κολοκυθόσποροι και το εξωτερικό της, όλα μπορείτε να τα αξιοποιήσετε!!!

Κολοκυθόσποροι στο φούρνο – Φτιάξτε σπιτικό πασατέμπο


  1. Βγάζουμε τους σπόρους από το εσωτερικό της κολοκύθας. Δεν μας ενοχλεί αν αφαιρεθούν μαζί με μια μεμβράνη που θυμίζει ιστό.
  2. Τους μουλιάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μέσα σε κρύο νερό για να αφαιρεθεί ευκολότερα η μεμβράνη.
  3. Αφού αφαιρέσουμε τα υπολείμματα μεμβράνης από τους κολοκυθόσπορους, τους αφήνουμε σε ένα στραγγιστήρι μέχρι να φύγει η πολλή υγρασία και μετά τους απλώνουμε σε μία πετσέτα να στεγνώσουν καλά.
  4. Μόλις στεγνώσουν εντελώς, τους αραδιάζουμε σε ένα ταψάκι και περιχύνουμε με 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο (εξαρτάται από το πόσους θέλουμε να ψήσουμε: υπολογίζουμε αρκετό λάδι για να λαδωθούν όλοι). Βάζουμε μπόλικο αλάτι και αν θέλουμε, μπαχαρικά για πιο πικάντικη γεύση.
  5. Ψήνουμε τους κολοκυθόσπορους στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν τραγανοί. Τους καταναλώνουμε αμέσως ή τους διατηρούμε για έως μία εβδομάδα σε αεροστεγές δοχείο.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

Μια συνταγή από τη Μικρασιάτισσα γιαγιά Κυριακή Γουρλή Λιτσάκη


 Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Ομάδα Best News

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button