ΣΩΜΑ

Κορονοϊός – καλά νέα : Βγήκαν από την ΜΕΘ ασθενείς του «Σωτηρία»

Σημαντικές νίκες πετυχαίνουν καθημερινά οι γιατροί που δίνουν τη μάχη απέναντι στον κορωνοϊό!!! Τέσσερις ασθενείς αποσωληνώθηκαν στο νοσοκομείο “Σωτηρία και μεταφέρθηκαν σε απλούς θαλάμους της Πνευμονολογικής Κλινικής.

Την αποκάλυψη έκανε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η διοικήτρια του νοσοκομείου “Σωτηρία”, Άννα Κρεμμύδα και το επιβεβαίωσε και ο κ. Τσιόδρας στην τακτική ενημέρωση σήμερα 27 Μαρτίου 2020.

Οι ασθενείς εισήχθησαν με συμπτώματα της νόσου COVID-19, ενώ λίγο αργότερα η κατάσταση της υγείας τους εμφάνισε επιδείνωση. Οι γιατροί έκριναν ότι είχαν υποστεί σοβαρή πνευμονία και έπρεπε να εισαχθούν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και να διασωληνωθούν.

Στη συνέχεια, όμως, η πορεία τους σταθεροποιήθηκε ενώ οι γιατροί έκριναν ότι μπορούσαν να βγουν λίγες ημέρες αργότερα από τη διασωλήνωση.

Στις ΜΕΘ μπαίνουν ασθενείς με κορωνοϊό των οποίων η κατάσταση υγείας επιδεινώνεται, ενώ διασωληνώνονται εκείνοι που χρειάζονται περαιτέρω υποστήριξη λόγω των σοβαρών επιπλοκών που προκαλεί ο κορωνοϊός.

 

 

ασθενείς

Μέχρι σήμερα 27/03/2020 στην Ελλάδα υπάρχουν 966 κρούσματα επιβεβαιωμένα. 66 ασθενείς είναι σε ΜΕΘ και 65 διασωληνομένοι. 28 θάνατοι έχουν καταγραφεί. 52 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο. 

Τα νέα θεωρούνται ευχάριστα καθώς δεν παρατηρείται εκθετική αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας και δεν είναι ιδιαίτερα επιθετική η εξέλιξη του ιού. Δεν πρέπει όμως να υπάρχει εφησυχασμός και πρέπει να #μένουμεσπίτι !!!

 


Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button