Κοτόπουλο με κριθαράκι στην κατσαρόλα – Γιουβέτσι

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Χρύσα Σαραντοπούλου
Χρύσα Σαραντοπούλου
Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω!Πατήστε να δείτε περισσότερα

Εδώ σας έχουμε μια ιδιαίτερη εκδοχή γιουβέτσι στην κατσαρόλα και με κοτόπουλο. Το κριθαράκι ταιριάζει πολύ σε αυτό το πιάτο και πρέπει να σερβιριστεί αμέσως έτσι ώστε τα αρώματα να είναι δυνατά.

μερίδες 4

ΥΛΙΚΑ

1 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι (μέτριο, ψιλοκομμένο)
Αλάτι (Ιμαλαΐων)
1 σκελίδα Σκόρδο (ψιλοκομμένη)
600 g Κοτόπουλο (καθαρισμένοι μηροί – μπουτάκια, κομμένοι σε μικρά κομμάτια)
50 g Λευκό κρασί
1 Καρότο (τριμμένο, σε χοντρό τρίφτη)
250 g Κριθαράκι
500 g Τομάτες (πασάτα)
500 ml Νερό (ζεστό)
1 πρέζα Ζάχαρη
Πιπέρι
Ρίγανη
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
Χυμός λεμόνι (από ½ λεμόνι)
Σκληρό τυρί (όπως γραβιέρα ή κεφαλοτύρι, τριμμένο)
Μαϊντανός
Φρέσκο θυμάρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Χρησιμοποιούμε μια αντικολλητική πλατιά κατσαρόλα ή αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι.
  2. Προσθέτουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι.
  3. Ακολούθως, προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να βγουν τα αρώματά του.
  4. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε καλά μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα.
  5. Σβήνουμε με κρασί και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα.
  6. Προσθέτουμε το καρότο, το κριθαράκι, τη ντομάτα πασάτα, το ζεστό νερό, την πρέζα ζάχαρης, το πιπέρι και τη ρίγανη.
  7. Ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα ή το τηγάνι με ένα καπάκι.
  8. Βράζουμε για 12 λεπτά ανακατεύοντας ανά 2 λεπτά συνεχώς για να μην κολλήσει (το μείγμα θα είναι αρκετά ρευστό όταν τελειώσει το μαγείρεμα).
  9. Αφού το κριθαράκι ψηθεί, σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας και το αφήνουμε για ακόμα πέντε λεπτά εκτός φωτιάς μέχρι το γιουβέτσι να απορροφήσει τα υγρά του.
  10. Αφού ετοιμαστεί, ξεσκεπάζουμε το φαγητό, προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε.
  11. Σερβίρουμε σε πιάτα πασπαλίζοντας με τυρί τριμμένο, μαϊντανό και θυμάρι.

ΤΙP

  1. Το κοτόπουλο μπορείτε να το έχετε μισοψήσει από την προηγούμενη και να τελειώσετε το ψήσιμο του φαγητού πριν το σερβίρετε.
  2. Γίνεται υπέροχο και με λουκάνικα αντί για κοτόπουλο.

*Η Συνταγή είναι από τη Lidl

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πίτα Γύρος με Μανιτάρια – Vegan & Νηστίσιμο

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -