Λας Βέγκας: Το Sphere είναι η μεγαλύτερη σφαιρική κατασκευή στον κόσμο

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Το λαμπερό, νέο Sphere στο Λας Βέγκας είναι κάτι περισσότερο από ένας αμφιθεατρικός χώρος 17.600 θέσεων.

Ο χώρος ψυχαγωγικής εμπειρίας έχει ήδη συγκεντρώσει κάποιες παγκόσμιες πρωτιές. Από τα τέλη του περασμένου μήνα που άνοιξε, έγινε η μεγαλύτερη σφαιρική κατασκευή στον κόσμο με πλάτος 157 μέτρα και ύψος 111 μέτρα.

Παράλληλα, η σφαιρική «καθηλωτική επιφάνεια» LED 1.480 τ.μ. φωτίζεται με πλήρη ανάλυση 16Κ, καθιστώντας την την οθόνη LED με την υψηλότερη ανάλυση στη Γη. Για να προσθέσετε μια άλλη πτυχή, το μεγαλύτερο σύστημα ήχου beamforming στον κόσμο -σκεφτείτε ήχο τύπου ακουστικών χωρίς ακουστικά- βρίσκεται πίσω από την καθηλωτική επιφάνεια για μια πλήρως εξατομικευμένη εμπειρία.

Οι τρεις παγκόσμιες πρωτιές του κτιρίου αναφορικά με το σχήμα, την εικόνα και τον ήχο δημιουργούν μια νέα και καινοτόμα εμπειρία ψυχαγωγίας.

Σχεδιασμένο από την παγκόσμια αρχιτεκτονική εταιρεία Populous, το κτίριο διαθέτει επτά επίπεδα αιθουσών, ένα αίθριο ύψους 24 μέτρων με κολώνες διπλάσιου ύψους από αυτές του Πάνθεον στη Ρώμη και μια γεωμετρία με καθίσματα προσανατολισμένα προς τη σκηνή. Τέσσερα επίπεδα καθισμάτων και δύο επίπεδα σουιτών είναι προσαρμοσμένα στην καθηλωτική επιφάνεια της σφαίρας.

Η Σφαίρα δημιουργεί μια αξέχαστη εμπειρία, ακόμη και για εκείνους που δεν θα μπουν ποτέ μέσα. Τα 1.480 τ.μ. πλήρως προγραμματιζόμενου εξωτερικού χώρου LED προσφέρουν έναν ζωντανό καμβά 256 εκατομμυρίων χρωμάτων, αρκετά φωτεινό ώστε να είναι ορατός ακόμα και από το διάστημα.

«Η κατασκευή μιας μεγάλης δομής είναι μια πρόκληση, αλλά όχι μια μοναδική πρόκληση», λέει ο Westbury. «Μια γιγαντιαία μπάλα διαμέτρου 156 μέτρων στη μέση της ερήμου με μια χαλύβδινη οροφή 120 μέτρων καθαρού ανοίγματος για να περικλείει ένα “μπολ” με καθίσματα είναι μια πρόκληση, αλλά το δύσκολο κομμάτι ήταν η ενσωμάτωση της τεχνολογίας».

Τα 1,2 εκατομμύρια «pucks» LED στην εξώσφαιρα, απέχουν μεταξύ τους 22 εκατοστά για μια υπαίθρια οθόνη υψηλής ανάλυσης που υπολογίστηκε για ιδανική ανάλυση στα 300 μέτρα.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -