ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΒΙΒΛΙΑΠΑΙΔΙ

Live ανάγνωση παραμυθιών από το Μουσείο Παραμυθιού!

Δύο πρωτότυπους τρόπους βρήκε το Μουσείο Παραμυθιού για να κρατήσει συντροφιά στους μικρούς φίλους των παραμυθιών, που αυτές τις μέρες βρίσκονται στο σπίτι εξαιτίας των κλειστών νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων.

Σε πρώτη φάση, το Μουσείο Παραμυθιού αποφάσισε να προσφέρει την ευκαιρία σε παιδάκια από 3 μέχρι 12 ετών, να απολαύσουν αγαπημένα τους παραμύθια μέσω… τηλεφώνου, χωρίς να υπάρχει κάποια χρέωση.

Η ιδέα είναι να ακούνε τα παιδιά παραμύθια από το τηλέφωνο, αφήνοντας έτσι την φαντασία τους ελεύθερη να δημιουργήσει τις εικόνες της ιστορίας. «Σκεφτήκαμε ότι υπ’ αυτές τις συνθήκες, είναι μια καλή ιδέα για τα παιδιά, έτσι αρχικά αποφασίσαμε πως για όλη τη βδομάδα θα δίνουμε αυτή την ευκαιρία στα παιδιά. Ωστόσο ενόψει των εξελίξεων, επεκτείναμε και αυτή τη δράση μέχρι τις 10 Απριλίου. Η ανταπόκριση των εθελοντών γεμίζει τις καρδιές μας χαρά και ελπίδα», αναφέρει η κ. Μπαλωμένου διευθύντρια του Μουσείου Παραμυθιού στην παλιά Λευκωσία.

Live ανάγνωση παραμυθιών από το Μουσείο Παραμυθιού!

Ενώ από (14/3) το Μουσείο Παραμυθιού ανακοίνωσε πως ξεκινά μία επιπλέον δράση, αναγιγνώσκοντας παραμύθια μέσω Facebook Live, μέσω της σελίδας του στο Facebook για τα παιδάκια που είναι περιορισμένα στο σπίτι. «Ελάτε μαζί μας να φτιάξουμε μια αλυσίδα αγάπης γεμάτη με παραμύθια. Κάθε μέρα, γνωστά αγαπημένα μας πρόσωπα, ηθοποιοί, συγγραφείς και άλλοι, από σπίτι τους θα κάνουν το δικό τους live και θα αφηγηθούν το δικό τους αγαπημένο παραμύθι», σημειώνει στην ανακοίνωση.

Η ίδια η κ. Μπαλωμένου διάβασε το πρώτο βιβλίο το απόγευμα του Σαββάτου και ακολούθησε την Κυριακή η γνωστή ηθοποιός Νιόβη Χαραλάμπους. Το live video «εκτοξεύτηκε» και τα σχόλια έφταναν από όλο τον κόσμο: παρακολουθούσαν το live streaming γονείς και παιδιά όχι μόνο από την Κύπρο αλλά και από την Ελλάδα, χώρες της Ευρώπης και πολιτείες της Αμερικής!

Το live streaming πραγματοποιείται καθημερινά στις 16:00 από τη σελίδα του Μουσείου Παραμυθιού στο facebook.

Εθελοντές για το live streaming, ευπρόσδεκτοι!

 Το Μουσείο Παραμυθιού στεγάζεται στην παλιά Λευκωσία αλλά μέσω live streaming και τηλεφωνικά, αφηγείται παραμύθια σε παιδιά σε όλο τον κόσμο! Η ανταπόκριση του κοινού είναι πέρα από θετική. Για τη συνέχιση και επιτυχία της δράσης μέχρι και τις 10 Απριλίου, οπότε ανακοινώθηκε ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, όσοι ηθοποιοί, παρουσιαστές, συγγραφείς και άλλες αναγνωρίσιμες περσόνες, προσέλθετε. Τα παιδιά χαίρονται πολύ να βλέπουν αγαπημένα τους πρόσωπα να διαβάζουν παραμύθια. Επικοινωνήστε με το Μουσείο Παραμυθιού στο facebookΤόσο εύκολο.

Σχετικά άρθρα

Back to top button