Μηχανικοί έσωσαν δύο μωρά γεράκια από την «εξάτμιση» αεροσκάφους

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Τύχη βουνό είχαν δύο μωρά γεράκια που είχαν καταφύγει στο σύστημα απόρριψης καυσίμων αεροσκάφους.

Τα γεράκια, άγνωστο πώς βρέθηκαν εκεί, δεν είχαν φάει για μέρες όταν τα εντόπισαν οι μηχανικοί σε υπό συντήρηση Airbus A320.

Ενώ εκτελούσαν εργασίες στο αεροσκάφος, που είναι σταθμευμένο σε διάδρομο αεροδρομίου στο Vale of Glamorgan κοντά στο Κάρντιφ, οι τεχνικοί όπως είπαν απλώς είδαν τέσσερα μάτια να τους κοιτάζουν μέσα από τo σύστημα εξάτμισης καυσίμου στο ουραίο τμήμα του Ερμπάς.

Οι μηχανικοί κάλεσαν τους ειδικούς της οργάνωσης RSPCA Cymru που με τη σειρά τους διέσωσαν τα γεράκια και τα έστειλαν στο Gower Bird Hospital για την επανένταξή τους στο φυσικό τους περιβάλλον.

«Είμαστε τόσο τυχεροί που οι μηχανικοί δεν έθεσαν σε λειτουργία τον κινητήρα του αεροσκάφους. Κάτι τέτοιο θα ήταν φονικό» ανέφερε ο επικεφαλής της οργάνωσης, Σάιμον Έβανς, προσθέτοντας πως πρώτη φορά κλήθηκε για διάσωση ζώου σε αεροσκάφος.

Τιμής ένεκεν, οι δύο νεοσσοί πήραν τα ονόματα των σωτήρων τους, Ούμιτ και Λάκι.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -