Ναουρού: Αυτή είναι η χώρα με τους λιγότερους τουρίστες

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Χρύσα Σαραντοπούλου
Χρύσα Σαραντοπούλου
Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω!Πατήστε να δείτε περισσότερα

Ναουρού: ένα μικρό νησί που ανήκει στη Μικρονησία και θεωρείται η χώρα με τον λιγότερο τουρισμό στον κόσμο.

Ο τουρισμός αποτελεί βαρόμετρο για την οικονομία αρκετών χωρών, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Κάθε χρόνο περιμένουμε πώς και πώς τους εκατομμύρια τουρίστες που επισκέπτονται τα νησιά, αλλά και την ηπειρωτική χώρα, προκειμένου να δώσουν μια ανάσα στην εγχώρια οικονομία.

Υπάρχουν, βέβαια, και περιπτώσεις κρατών που δεν στηρίζονται καθόλου σε αυτόν τον τομέα. Μιλάμε για τις χώρες που βρίσκονται στον πάτο του Παγκόσμιου Βαρόμετρου Τουρισμού. Μια τέτοια περίπτωση είναι αυτή του Ναουρού, ενός μικρού νησιού που ανήκει στη Μικρονησία και θεωρείται η χώρα με τον λιγότερο τουρισμό στον κόσμο.

Σύμφωνα με τη βρετανική Mirror, καταγράφει κατά μέσο όρο μόλις 200 τουρίστες ετησίως. Τι έχει συμβάλλει σε αυτό το τόσο μικρό νούμερο; Σίγουρα η θέση του νησιού, το οποίο είναι αρκετά απομονωμένο, σχεδόν στη μέση του Ειρηνικού Ωκεανού. Επίσης, δεν μπορείς να φτάσεις εύκολα εκεί, καθώς δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις και πρέπει να αλλάξεις πολλά αεροπλάνα, ενώ δεν υπάρχουν και μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα.

Πρόκειται για την τρίτη πιο μικρή χώρα στον κόσμο (πίσω από το Βατικανό και το Μονακό) με συνολική έκταση 21 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό περίπου 11.000 μόνιμων κατοίκων. Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά, βέβαια, είναι οι απερίγραπτα όμορφες παραλίες του.

Με λευκή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά, φιλοξενούν κοραλλιογενείς υφάλους στο βυθό τους, οι οποίοι αποτελούν πόλο έλξης για δύτες. Όσον αφορά την ιστορία του, το 1968 απέκτησε την ανεξαρτησία του από την Αυστραλία. Το κλίμα του είναι τροπικό λόγω της εγγύτητάς του με τη γραμμή του Ισημερινού με σταθερές βροχοπτώσεις μεταξύ Νοεμβρίου και Φεβρουαρίου, καθώς και μέση θερμοκρασία μεταξύ 24ºC και 30ºC.

Το πολίτευμά του είναι μια κοινοβουλευτική δημοκρατία με κοινοβούλιο που αποτελείται από 18 μέλη και εκλέγεται με ψηφοφορία κάθε τρία χρόνια. Η κυβέρνηση του Ναουρού αποτελείται από έξι υπουργούς, ενώ ο πρόεδρος είναι ταυτόχρονα ο αρχηγός του κράτους και της κυβέρνησης.

Η απόστασή του από την Αυστραλία, στα βορειανατολικά της οποίας βρίσκεται, είναι γύρω στα 4.000 χλμ. Γειτνιάζει με τη Νήσο Μπανάμπα στο Κιριμπάτι. Πρόκειται για το μικρότερο σε έκταση νησί-κράτος της Γης, με 21 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Αποτελεί επίσης τη μικρότερη δημοκρατία στον κόσμο και το μόνο δημοκρατικό κράτος που δεν έχει επίσημη πρωτεύουσα.[4] Έδρα του Κοινοβουλίου και μεγαλύτερος οικισμός είναι η Γιαρέν. Είναι το μικρότερο σε πληθυσμό μέλος του ΟΗΕ.


Το νησί Ναουρού κατάφερε πρώτο να εμβολιάσει όλους τους ενήλικες

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -