ΕΛΛΑΔΑ

Ναυαρίνεια: Όταν η Ιστορία ζωντανεύει στην Πύλο

Εντυπωσιακή η Αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου στην Πύλο με χιλιάδες κόσμου να πλημμυρίζουν το γραφικό λιμάνι της!

Το τριήμερο 18-20 Οκτωβρίου 2019 η Πύλος για τρίτη συνεχή χρονιά, τίμησε την αυτοθυσία των προγόνων μας και των συμμάχων τους, στην ιστορική Ναυμαχία του Ναυαρίνου, όταν στις 20 Οκτωβρίου 1827 οι συμμαχικές Δυνάμεις της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας αποφάσισαν να επέμβουν και να δώσουν τέλος στο μαρτύριο των υπόδουλων Ελλήνων, οι οποίοι υπέφεραν από τις επεκτατικές διαθέσεις του Ιμπραήμ Πασά.

Η 192η επέτειος τιμήθηκε με μια εντυπωσιακή αναπαράσταση της μάχης στην οποία ο τουρκοαιγιαπτιακός στόλος, υπό τους Ταχίρ Πασά, Μουχαρέμ Μπέη και Μουσταφά Μπέη, κατατροπώθηκε.

Αποκορύφωμα των εορτασμών αποτελεί η αναπαράσταση με συμμετοχή πραγματικών ιστιοφόρων και την ανατίναξη ομοιώματος της Ναυαρχίδας του Τουρκοαιγυπτιακού στόλου στο Παλαιό Λιμάνι στην Πύλο.

Τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία και τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Φαντασμαγορικός, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενη επιτυχία, ο φετινός εορτασμός με τον ειδικό φωτισμό από την εταιρία ORAMA EVENTS και την αφήγηση των γεγονότων «ζωντάνεψε την ιστορία»! Στο τέλος δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό της Πύλου το βράδυ του Σαββάτου!

Περισσότεροι από 10.000 επισκέπτες βρέθηκαν στον κόλπο του Ναυαρίνου παρακολουθώντας εντυπωσιασμένοι το υπερθέαμα. Οι κρότοι και το φως των πυροτεχνημάτων, τα ειδικά οπτικοακουστικά εφέ και ο καλός καιρός μάγεψαν τους πάντες.

Η εταιρία ORAMA EVENTS έχει πάρει βραβεία για διοργανώσεις εκδηλώσεων ιστορικών γεγονότων στη χώρα μας.

Το δρώμενο υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Συνδέσμου Παραδοσιακών Σκαφών.

 


Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα

Το BestNews.gr σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Σκοπός Ζωής και τη Ξανθή Γκούβρα Παπαδημητρίου, επ’ ευκαιρία του ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ BAZAAR τους που είναι σε εξέλιξη, σας κάνουμε δώρο ένα Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button