Νικόλ Ολιβέιρα: Η 8χρονη που μπορεί να γίνει η νεαρότερη αστρονόμος στον κόσμο

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ένα 8χρονο κορίτσι από τη Βραζιλία, η Νικόλ Ολιβέιρα, μπορεί να γίνει η νεαρότερη αστρονόμος στον κόσμο, μετά τον εντοπισμό 18 αστεροειδών.

Η αστρονομία τη γοήτευσε από νωρίς και πλέον είναι μέρος του προγράμματος Asteroid Hunters, που βοηθά νεαρούς ανθρώπους να έρθουν σε επαφή με την επιστήμη.

Ήδη η Νικόλ έχει εντοπίσει 18 αστεροειδείς και αν επιβεβαιωθεί το εύρημά της- κάτι που ίσως πάρει 1-2 χρόνια- θα μπορούσε να γίνει η νεαρότερη αστρονόμος στον κόσμο. 

«Θα τους δώσω ονόματα Βραζιλιάνων επιστημόνων ή μελών της οικογένειάς μου, όπως η μητέρα μου ή ο πατέρας μου», λέει η μικρή.

«Όταν ήταν δύο ετών, σήκωνε τα χέρια της προς τον ουρανό και μου έλεγε “Μαμά, δώσε μου ένα αστέρι”», θυμάται η μητέρα της, Ζίλμα Ζανάκα. Οι γονείς της κατάλαβαν ότι είχε μεγάλο πάθος με την αστρονομία όταν τους ζήτησε ένα τηλεσκόπιο, ως δώρο για τα τέταρτα γενέθλιά της. «Εγώ δεν ήξερα καν πραγματικά τι ήταν το τηλεσκόπιο», παραδέχεται η μητέρα της. Η επιθυμία της Νικόλ να το αποκτήσει ήταν τόσο μεγάλη, που είπε στους γονείς της ότι θα το αντάλλασσε με όλα τα μελλοντικά πάρτι γενεθλίων της. Τελικά, το δώρο ήταν αρκετά ακριβό και της το πήραν όταν έγινε 7 ετών, με τη βοήθεια φίλων.

 

Το δωμάτιο της 8χρονης είναι γεμάτο αφίσες του ηλιακού συστήματος και φιγούρες του Star Wars. Στο πλαίσιο του προγράμματος Asteroid Hunters- το οποίο συνδέεται με τη NASA- μεταξύ άλλων κοιτά εικόνες του νυχτερινού ουρανού στους υπολογιστές της, προσπαθώντας να εντοπίσει αστεροειδείς.

Μέχρι στιγμής έχει εντοπίσει 18, κάτι που θα εξετάσουν επιστήμονες προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα ευρήματά της. Αν αυτό συμβεί, θα γίνει η νεαρότερη αστρονόμος στον κόσμο, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που σημείωσε ο 18χρονος τότε Ιταλός Λουίτζι Σανίνο, το 1998. «Είναι πραγματικά παρατηρητική. Εντοπίζει αμέσως εικόνες που μοιάζουν με αστεροειδείς και συχνά συμβουλεύει συμμαθητές της που δεν είναι σίγουροι αν έχουν εντοπίσει κάτι», δήλωσε ο Ροντρίγκεζ Μορέιρα, καθηγητής αστρονομίας της Νικόλ στο ιδιωτικό σχολείο στη Φορταλέζα, όπου φοιτά με υποτροφία.

Πέρα από την αναζήτηση αστεροειδών, η Νικόλ παίρνει συνεντεύξεις από επιστήμονες για το κανάλι της στο YouTube, ενώ πέρυσι συναντήθηκε με τον Μάρκος Πόντες, τον υπουργό Επιστημών και μοναδικό έως τώρα Βραζιλιάνο που έχει πάει στο διάστημα.

Όσο για το μέλλον της, δηλώνει πως θέλει να γίνει μηχανικός αεροδιαστημικής. «Θέλω να κατασκευάζω πυραύλους. Θα ήθελα να πάω στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της NASA στη Φλόριντα για να δω τους πυραύλους τους», συμπληρώνει.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -