Ντάγκλας Θρον: Σώζει ζώα με drone σε παγκόσμιες ζώνες καταστροφής

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ο Ντάγκλας Θρον χρησιμοποιεί ένα drone υψηλής τεχνολογίας με μια μεγάλη θερμική κάμερα και σώζει ζώα, τα οποία είναι εγκλωβισμένα κάτω από χαλάσματα ή παγιδευμένα σε δέντρα σε ζώνες καταστροφής.

Ο Ντάγκλας Θρον ήταν κινηματογραφιστής και εργαζόταν σε μια ταινία με θέμα τη διάσωση ζώων όταν εμπνεύστηκε από τη χρήση ενός υπέρυθρου τηλεφακού για τον εντοπισμό γατιών έπειτα από πυρκαγιές.

«Σκέφτηκα ‘Φαντάσου να βάλεις αυτό τον υπέρυθρο τηλεφακό πάνω σε ένα drone, πόσα περισσότερα ζώα μπορείς στην πραγματικότητα να βρεις», λέει ο Θρον από το Tujunga Canyon της Καλιφόρνιας, όπου έκανε επίδειξη της χρήσης του drone του.Το drone, το οποίο διαθέτει επίσης έναν προβολέα και φακό ζουμ, έχει το πλεονέκτημα να μην παράγει δυνατούς ήχους που θα μπορούσαν να τρομάξουν τα ζώα και μπορεί να εντοπίζει τραυματισμένα ή εγκαταλειμμένα ζώα πολύ γρηγορότερα σε σχέση με τις παραδοσιακές τεχνικές.

Ο Θρον εξηγεί ότι το μεγαλύτερο μέρος της τελευταίας διετίας βρίσκεται στους δρόμους βοηθώντας στην διάσωση ζώων, από τις Μπαχάμες και το Πουέρτο Ρίκο ως την Αυστραλία, το Όρεγκον και την Λουιζιάνα. Στη διάρκεια των καταστροφικών πυρκαγιών στην Αυστραλία στις αρχές του 2020 ο Θρον προσελήφθη από το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση για να βρει όσα περισσότερα ζώα μπορούσε ανεξαρτήτως του πόσο μικρού μεγέθους ήταν.

«Μπόρεσα να βρω πολύ μικρά ζώα με αγκάθια, που έμοιαζαν με σκαντζόχοιρους, όπως οι έχιδνες, μέχρι πόσουμ πυγμαίους πάνω σε ένα δέντρο, που είχαν το μέγεθος ποντικιού», θυμάται.

Το έργο του Ντάγκλας Θρον σε ζώνες καταστροφής είναι σήμερα αντικείμενο ενός ντοκιμαντέρ σε έξι συνέχειες με τίτλο «Ο Νταγκ σε Διάσωση».

Ο Ντάγκλας Θρον έχει σώσει εκατοντάδες ζώα μέχρι σήμερα και θέλει να επεκτείνει την επιχείρησή του εκπαιδεύοντας άλλους πιστοποιημένους πιλότους drone για να χρησιμοποιούν την υπέρυθρη τεχνολογία.

«Με τις φυσικές καταστροφές να είναι όλο και πιο εκτεταμένες, ο τελικός στόχος μου είναι να έχω ένα ράντσο διάσωσης ζώων όπου ο κόσμος θα μπορεί να υιοθετεί αυτά τα ζώα επειδή στις περισσότερες περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες τους δε βρίσκονται ποτέ ή τα εγκαταλείπουν», καταλήγει.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -