O 24χρονος που έγινε viral φτιάχνοντας κεραμικά βάζα σε λίγα λεπτά

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ένας νεαρός, που αυτοαποκαλείται «Αγόρι των Κεραμικών», έχει τραβήξει την προσοχή χιλιάδων στο διαδίκτυο ανεβάζοντας βίντεο που φτιάχνει κεραμικά.

Ο 24χρονος από τη Μελβούρνη δήλωσε στην «Daily Mail Australia» πως το πάθος του για την κεραμική ξεκίνησε πριν από 3,5 χρόνια, μετά την παρακολούθηση ενός μαθήματος μαζί με μία φίλη του. Η πλειονότητα των παρευρισκομένων ήταν άνω των 60 ετών, αλλά ο ίδιος χαρακτήρισε την τάξη «μαγική εμπειρία» και του κέντρισε το ενδιαφέρον. «Καθίσαμε γύρω από ένα τραπέζι, ήπιαμε τσάι και καφέ και φτιάξαμε πήλινα αγγεία», είπε.

Κερδίζοντας δημοτικότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης –έχει πάνω από 20.000 οπαδούς-, ο 24χρονος ξεκίνησε τη δική του επιχείρηση με το όνομα «It’s Claytime», που πουλάει DIY οικιακά πήλινα κιτ. Μάλιστα, αφού ολοκλήρωσε ο ίδιος τα μαθήματα, νοίκιασε έναν τροχό κεραμικής και τώρα πλέον έχει δύο στούντιο, όπου παραδίδει μαθήματα σε άλλους.

Όπως λέει ο 24χρονος, εμπνέεται από τα αντικείμενα γύρω του για να δημιουργήσει κεραμικά σε διάφορα σχήματα και σχέδια. «Αναζητώ έμπνευση από τον κόσμο γύρω μου κοιτάζοντας αντικείμενα, και αναρωτιέμαι πώς θα φαίνονταν εάν μετατρέπονταν σε βάζα», είπε. «Χρειάζονται περίπου 10 έως 20 λεπτά για να γίνει το κάθε κομμάτι και υπάρχει και πολλή δουλειά στα παρασκήνια», πρόσθεσε.

Στο TikTok και το Instagram έχει αναρτήσει βίντεο, όπου μπορεί να τον δει κανείς να φτιάχνει γλάστρες από το μηδέν, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κομμάτι πηλού, νερό και τροχό κεραμικής. Ένα από αυτά έχει γίνει viral, με πάνω από 900.000 προβολές.

Όσοι θέλουν να φτιάξουν τα δικά τους πήλινα αγγεία στο σπίτι, μπορούν, εάν θέλουν, να αγοράσουν τα Pottery Boy’s Clay Kits, τα οποία επί του παρόντος πωλούνται για 89 δολάρια. Το πακέτο περιλαμβάνει 5 κιλά πηλό και 8 εργαλεία για την κατασκευή, το σχήμα και τη φόρμα του πηλού στο επιθυμητό σχήμα. Οι πελάτες θα έχουν επίσης πρόσβαση σε εκπαιδευτικά προγράμματα για αρχάριους μέσω της σελίδας του στο Instagram καθώς και 24ωρη υποστήριξη μηνυμάτων.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -