Ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος επαναφέρει τα συνοικιακά συμβούλια

Δείτε επίσης

Χρύσα Σαραντοπούλου
Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω!Πατήστε να δείτε περισσότερα

«Τα παράπονά σας στον Δήμαρχο»! 

Η παροιμιώδης έκφραση αποκτά περιεχόμενο και ουσία στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας.

Αυτή ήταν η κοινή διαπίστωση των παρισταμένων κατά την δημόσια, ανοικτή συζήτηση περιοίκων και Δημάρχου, σχετικά με την διαμόρφωση του χώρου των οικοπέδων απέναντι από την πλ. Ελευθερίας («Λίθος»).

Ο Δήμαρχος κ. Λάμπρος Μίχος, συνεπής με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις εξήγγειλε την ανασύσταση των Συνοικιακών Συμβουλίων, προκειμένου οι κάτοικοι της πόλης να έχουν λόγο και συμμετοχή στη διαμόρφωση της δημοτικής πολιτικής και των παρεμβάσεων που πραγματοποιεί η Δημοτική Αρχή.

Ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας επαναφέρει τα συνοικιακά συμβούλια

Στην ολιγόλεπτη τοποθέτησή του ο Δήμαρχος της πόλης ενημέρωσε τους παρισταμένους για τις παρεμβάσεις της νέας διοίκησης σε διάφορους τομείς όπως:

α) στον τομέα της καθαριότητας. Εργώδης προσπάθεια από την δημοτική αρχή ώστε σήμερα η αποκομιδή των απορριμμάτων να γίνεται κάθε ημέρα της εβδομάδας, πρωί και απόγευμα αλλά και Σάββατα και Κυριακές  και να βγαίνει καθημερινά το πλυντήριο κάδων. Και όλα αυτά με το ίδιο προσωπικό και τα ίδια μηχανήματα, όπως πριν. Παρά τις δυσκολίες και κυρίως, την οικονομική δυσχέρεια, ο κ. Δήμαρχος τόνισε ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και το πράσινο, συμμερίστηκαν την προσπάθεια της δημοτικής αρχής και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους: «θέλω να αντιμετωπίζετε τον υπάλληλο καθαριότητας όπως το νοσηλευτή ή τη νοσηλεύτρια που φροντίζει τον ανήμπορο πατέρα σας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μίχος, ενώ, ανήγγειλε και την ψήφιση κανονισμού καθαριότητας ώστε να επιβάλλονται και πρόστιμα σε όσους ρυπαίνουν την πόλη.

β) Τομέας αθλητισμού-πολιτισμού: ο Δήμαρχος έκανε συνοπτική αναφορά στα προγράμματα αθλητισμού. Τα προγράμματα, αυτά επεξεργάζεται ομάδα ειδικών και ανθρώπων του χώρου του αθλητισμού και πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν αθλητικές δραστηριότητες για νέους αλλά και για τις μεγαλύτερες ηλικίες. Ακόμη ξεκινούν τα προγράμματα και οι σχολές εικαστικών, χορού, θεάτρου κ.λπ.

γ) Τομέας οδικών συγκοινωνιών: Έγινε αναφορά στην συνάντηση Δημάρχου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΑΣΑ, κατά την οποία από πλευράς δημοτικής αρχής, διατυπώθηκε το αίτημα για την μετακίνηση της γραμμής 856 –προτάθηκε να μετακινηθεί η αφετηρία στο Λοιμωδών- και η έναρξη των δρομολογίων της γραμμής 837 από τις 05:15. Τις πολύ μεγάλες καθυστερήσεις των γραμμών 830 και 831, διαπίστωσαν στην πράξη οι αντιδήμαρχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες αφού, πραγματοποίησαν πολλές μετακινήσεις προκειμένου να σχηματίσουν άποψη για την πραγματικότητα. Ο Δήμαρχος και η διοίκηση του ΟΑΣΑ, συμφώνησαν ότι τα δρομολόγια των γραμμών αυτών θα επανασχεδιασθούν μετά την ολοκλήρωση των έργων του metro. Μέχρι τότε η διοίκηση του ΟΑΣΑ συμφώνησε να πυκνώσει τα δρομολόγια. Επίσης προτάθηκε από τον Δήμο η έναρξη λειτουργίας νέας, κυκλικής, τοπικής γραμμής, η οποία θα συνδέει την πόλη με τους δύο σταθμούς metro, δίνοντας, παραλλήλως, λύση και στο πρόβλημα της σχολικής συγκοινωνίας, αλλά και τοπική γραμμή εξυπηρέτησης των κατοίκων της Άνω Αγίας Βαρβάρας. Η διοίκηση του ΟΑΣΑ αποδέχθηκε την πρόταση και προχωρά στην μελέτη για τον σχεδιασμό της.

δ) Παιδικοί-βρεφικοί  σταθμοί: Με μεγάλη προσπάθεια έμειναν εκτός μόνον 25 βρέφη, όμως και για αυτά καταβάλλεται συνεχής προσπάθεια να καταφέρουμε να ενταχθούν και αυτά σε κάποιο σταθμό.

Επιπροσθέτως, οι κάτοικοι της περιοχής είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Δήμαρχο της πόλης κ. Λάμπρο Μίχο και τους παρισταμένους αντιδημάρχους, σχετικά με τα έργα τα οποία σχεδιάζονται για το άμεσο μέλλον καθώς και για την εξέλιξη των ήδη εκτελούμενων. Ο Δήμαρχος κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί καμία πληρωμή για έργο το οποίο δεν πληροί στο ακέραιο τις συμβατικές υποχρεώσεις του κατασκευαστή και τις προδιαγραφές ασφαλείας και ποιότητας κατασκευής.

Τέλος, στην συνάντηση έγινε αναφορά σε δράσεις και σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για την καταπολέμηση της παραβατικότητας και εγκληματικότητας.

Ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας επαναφέρει τα συνοικιακά συμβούλια

Στην συνέχεια, δόθηκε ο λόγος στους δημότες, προκειμένου, να καταθέσουν τις δικές τους σκέψεις και προτάσεις –αρκετές έγιναν αποδεκτές από τον Δήμαρχο-, για τη διαμόρφωση των χώρων και των  εγκαταστάσεων που θα συμβάλουν στην κατεύθυνση βελτίωσης της λειτουργικότητάς τους.

Κλείνοντας την συζήτηση, ο κ. Μίχος τόνισε ότι το γραφείο του και οι υπηρεσίες του Δήμου Αγίας Βαρβάρας είναι πάντοτε στην διάθεση των πολιτών και όλες οι πόρτες του Δημαρχείου είναι ανοιχτές!

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Τα Συνοικιακά Συμβούλια δίνουν φωνή σε κάθε γειτονιά, είναι ένα εργαλείο εμπέδωσης της συμμετοχής των πολιτών στις αποφάσεις που αφορούν την συνοικία τους. Ο άτυπος αυτός θεσμός των τοπικών – συνοικιακών συμβουλίων ενισχύει το θεσμό της συμμετοχικής δημοκρατίας με την άμεση και ενεργή εμπλοκή των πολιτών στις δημόσιες υποθέσεις και τη λήψη αποφάσεων. [/box]

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -