Ο FDA ενέκρινε νέο σχήμα για τα ταμπόν – Οδηγεί σε λιγότερη διαρροή

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Έχουν περάσει πάνω από 90 χρόνια από τότε που η Tampax δημιούργησε τα πρώτα μοντέρνα ταμπόν και ο σχεδιασμός του προϊόντος παραμένει ως επί το πλείστον αμετάβλητος.

Αλλά ο FDA μόλις ενέκρινε ένα νέο σχέδιο που θα μπορούσε να αλλάξει την εμφάνιση του ταμπόν, που παραμένει ίδιο για δεκαετίες.

Το σχέδιο, που κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από την ανεξάρτητη startup Sequel, έχει διαγώνιες αυλακώσεις που κινούνται σπειροειδώς προς τα κάτω στο προϊόν. Οι ιδρυτές της εταιρείας λένε ότι το ελικοειδές σχήμα του προϊόντος απορροφά καλύτερα, γεγονός που οδηγεί σε λιγότερη διαρροή.

Πριν τα ταμπόν μπορέσουν να πωληθούν νόμιμα στις ΗΠΑ, τα προϊόντα πρέπει να περάσουν από αξιολόγηση για να διαπιστωθεί ότι είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. Τα εγκεκριμένα προϊόντα πρέπει να υποβληθούν σε δοκιμές, συμπεριλαμβανομένης της απόδειξης της επίδρασης του ταμπόν στη μικροχλωρίδα του κόλπου.

Αυτόν τον μήνα, ο FDA ενέκρινε το ταμπόν για χρήση ως ιατρικό προϊόν. Δημιουργήθηκε από την Greta Meyer και την Amanda Calabrese, συμμαθήτριες του Stanford που εφηύραν το πρωτότυπο κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος το 2018.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκε αύξηση στην ανάγκη για έγκριση του FDA για ταμπόν που κατασκευάζονται με διάφορα νέα υλικά όπως οργανικό βαμβάκι, επαναχρησιμοποιήσιμες συσκευές εφαρμογής, ακόμη και CBD. Αλλά το βασικό σχήμα παραμένει αμετάβλητο.

Οι Meyer και Calabrese εισάγουν αυτήν τη στιγμή την πρώτη τους παρτίδα ταμπόν και θα αρχίσουν να πωλούν τα νέα ταμπόν στο διαδίκτυο μέχρι το τέλος του 2023.

Η Meyer πιστεύει ότι θα είναι δύσκολη η μάχη να πείσουν τους καταναλωτές να αλλάξουν τις συνήθειές τους. «Οι άνθρωποι δεν αγαπούν απαραίτητα τα ταμπόν τους. Απλώς έχουν ένα σύστημα που χρησιμοποιούσαν από τότε που είχαν την πρώτη τους περίοδο».

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -