ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΟΧΙ στην ενδοοικογενειακή βία από τους Έλληνες Olympians

Η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες παρατηρώντας την έξαρση στην ενδοοικογενειακή βία από την έναρξη της καραντίνας, λόγω της παρατεταμένης παραμονής όλων των μελών της οικογένειας στο σπίτι, αποφάσισε να ενεργοποιηθεί δυναμικά!

Η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ) αποδεικνύει έμπρακτα την αλληλεγγύη της σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Λίγες ημέρες μετά την έναρξη της καμπάνιας «Olympians Against Covid19» (#olympiansagainstcοvid19), κάνει ένα βήμα παραπέρα καθώς ανακοίνωσε την έναρξη της λειτουργίας ειδικής τηλεφωνικής γραμμής υποστήριξης των αθλητών, σε συνεργασία με την Εταιρεία Προληπτικής Ψυχιατρικής.

ΟΧΙ στην ενδοοικογενειακή βία από τους Έλληνες Olympians

Μετά από την ενεργοποίηση όλων των μελών της ως προς την Ενημέρωση της Κοινωνίας για την ανάγκη παραμονής μας στο σπίτι, τη δημιουργία Τηλεφωνικής Γραμμής Ψυχολογικής Υποστήριξης Αθλητών σε συνεργασία με την Εταιρεία Προληπτικής Ψυχιατρικής/Society of Preventive Psychiatry και τις δράσεις Εθελοντικής Αιμοδοσίας, η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες παρατηρώντας την έξαρση της ενδοοικογενειακής βίας από την έναρξη της καραντίνας, λόγω της παρατεταμένης παραμονής όλων των μελών της οικογένειας στο σπίτι, αποφάσισε να ενεργοποιηθεί δυναμικά!

Έτσι στο πλαίσιο της εκστρατείας #olympiansagainstcovid19 οι Έλληνες Olympians και εμβληματικές προσωπικότητες του Ελληνικού Αθλητισμού περνάνε το μήνυμα κατά της ενδοοικογενειακής βίας και διαθέτουν την τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης αθλητών, σε όποιον έχει ανάγκη.

Η Πρόεδρος της ΕΣΟΑ κα Βούλα Κοζομπόλη, δήλωσε μεταξύ άλλων για το θέμα: «Επιλέξαμε την Παγκόσμια Ημέρας Υγείας, για να ξεκινήσουμε οι Έλληνες Olympians, δράση κατά της ενδοοικογενειακής βίας, που λόγω παρατεταμένης παραμονής στο σπίτι παρουσιάζει έξαρση!! Πες ΟΧΙ στην ενδοοικογενειακή βία !!! Κι αν χρειάζεσαι ψυχολογική υποστήριξη, η τηλεφωνική γραμμή ψυχικής υποστήριξης της ΕΣΟΑ με την Εταιρεία Προληπτικής Ψυχιατρικής είναι στη διάθεσή σου».


Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button