Παιδιά όρμησαν σε φλεγόμενο σπίτι και έσωσαν τρία σκυλιά

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Τι και εάν είναι παιδιά. Όταν είδαν το σπίτι στις φλόγες δεν το σκέφτηκαν πολύ, όρμησαν για να σώσουν τα σκυλιά.

Ο Άντονι Λομπάρντι είναι 12 ετών και ο φίλος του Μάριο Κομέλα είναι ένα χρόνο μεγαλύτερος του. Καθώς περνούσαν με τα ποδήλατα τους από το σπίτι ενός φίλου τους στο Κόβεντρι του Ρόουντ Άιλαντ, είδαν ότι χτυπούσε ο συναγερμός πυρκαγιάς.

Ήξεραν ότι μέσα στο σπίτι δεν είναι κανείς αφού οι γονείς του φίλου τους δούλευαν και εκείνος ήταν ακόμη στο σχολείο. Όταν πλησίασαν άκουσαν από μέσα γαυγίσματα και κλάματα σκύλου.

Όταν είδαν και τους καπνούς να βγαίνουν αντιλήφθηκαν ότι το σπίτι του φίλου τους έχει πιάσει φωτιά και ότι μέσα είναι μόνα τους τα τρία σκυλιά της οικογένειας. Δεν το σκέφτηκαν δεύτερη φορά.

Η κάμερα που βρίσκεται στο κουδούνι κατέγραψε όλες τις κινήσεις τους και τις αγωνιώδεις προσπάθειες τους να καταφέρουν να ανοίξουν την πόρτα και να σώσουν από μέσα τα σκυλιά που κινδύνευαν να καούν

Όταν τα κατάφεραν να ανοίξουν την πόρτα, μέσα από το σπίτι βγήκαν τρέχοντας για να σωθούν, δυο σκυλιά. Τα παιδιά γνώριζαν ότι ο φίλος τους έχει τρία και όχι δυο σκυλιά, άρα το άλλο παρέμενε μέσα εγκλωβισμένο.

Ο Μάριο τότε με περίσσιο θάρρος λειτούργησε σαν ήρωας. Όρμησε μέσα στο σπίτι για να σώσει και το τρίτο σκυλί ενώ ο Άντονι τηλεφωνούσε στην πυροσβεστική. Ο Μάριο, εντόπισε μέσα στο σπίτι το τρίτο σκυλί, ένα λυκόσκυλο κουτάβι, τον Τσέις, το οποίο ήταν κλειδωμένο στο κλουβί του.

Ο μικρός κατάφερε να ανοίξει το κλουβί και να βγάλει έξω το σκυλί. Παιδί και σκύλος άρχισαν μέσα στους καπνούς να τρέχουν προς την πόρτα. Ο Μάριο ακούγεται να λέει στο σκυλί «Πάμε έξω, γρήγορα έξω».

Τελικά ο Τζον Σάλσμπέρι ο πατέρας του φίλου τους και ιδιοκτήτης του σπιτιού είπε αργότερα όταν η φωτιά έσβησε (την πρόλαβε η πυροσβεστική και δεν έκαψε το σπίτι) πως η φωτιά ξεκίνησε από τον καυστήρα.

Η σύζυγος του συγκινημένη για τα όσα έκαναν οι ήρωες φίλοι του γιού της είπε πως παρακολουθεί συνέχεια το βίντεο από την κάμερα του κουδουνιού και δακρύζει. «Φοβάμαι να σκεφτώ τι θα γινόταν εάν τα δυο παιδιά έφταναν δέκα λεπτά αργότερα».

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -