ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πανσέληνος στο αρχαίο ναυάγιο της Περιστέρας

Το βράδυ της Δευτέρας 3 Αυγούστου 2020, ημέρας έναρξης λειτουργίας του υποβρύχιου μουσείου Περιστέρας Αλοννήσου, η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Αλοννήσου και τα καταδυτικά κέντρα της περιοχής διοργάνωσαν βραδινή κατάδυση στο ναυάγιο κλασικών χρόνων στην Περιστέρα.

ΥΠΠΟΑ/ΕΕΑ, φωτ. Στέφανος Κόντος on a single breath

Υπό την επίβλεψη της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, ο Στέφανος Κόντος και η ομάδα δυτών του on a single breath φωταγώγησε τον χώρο του αρχαίου ναυαγίου. Η δράση φωταγώγησης και παρουσίασης των ναυαγίων σε νυχτερινή κατάδυση είναι μια ιδέα που αναπτύσσει εδώ και τρία χρόνια η ομάδα on a single breath  Πρόκειται για μια δράση που έχει υλοποιηθεί τα τελευταία 3 χρόνια σε σύγχρονα ναυάγια, για πρώτη φορά όμως πραγματοποιείται σε αρχαίο ναυάγιο. Κατόπιν μελέτης, χρησιμοποιήθηκαν 12 φωτιστικά σώματα συνολικής ισχύος 146.000 lumen στους 6500 βαθμούς kelvin.

ΥΠΠΟΑ/ΕΕΑ, φωτ. Στέφανος Κόντος on a single breath

Το αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό και απόκοσμο. Κάτω από το φως της πανσελήνου, οι έμπειροι αυτοδύτες και δύτες ελεύθερης κατάδυσης που συμετείχαν στη δράση, καταδύθηκαν στον χώρο του υποβρύχιου μουσείου βιώνοντας μια ξεχωριστή εμπειρία.

ΥΠΠΟΑ/ΕΕΑ, φωτ. Στέφανος Κόντος on a single breath

Χρήσιμες πληροφορίες

  • Η πιλοτική λειτουργία του Επισκέψιμου Ενάλιου Αρχαιολογικού Χώρου Περιστέρας Αλοννήσου ξεκίνησε στις 3/8/2020 και θα διαρκέσει έως τις 2/10/2020. Επιτρέπεται μόνο η καθοδηγούμενη κατάδυση, με συνοδεία αδειοδοτημένων καταδυτικών κέντρων, που πραγματοποιούν καταδυτικές επισκέψεις στο ναυάγιο.
  • Μπορείτε να επισκεφτείτε το Κέντρο Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης Κοινού στη Χώρα Αλοννήσου για να γνωρίσετε το ναυάγιο και να καταδυθείτε εικονικά:

– Το Κέντρο θα λειτουργεί καθημερινά από 15 Ιουλίου 2020, ώρες λειτουργίας 17.00 -21.00.

  • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

– Τηλέφωνο επικοινωνίας για το κοινό  (Δήμος Αλοννήσου) +30 2424350201

– Τηλέφωνο επικοινωνίας για τους εκπροσώπους ΜΜΕ: +30 6944853867

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

  • Επιτρέπεται η χρήση των επισυναπτόμενων φωτογραφιών με την υποχρέωση αναφοράς στα αντίστοιχα Copyrights ως εξής: ΥΠΠΟΑ/ΕΕΑ, φωτ. Στέφανος Κόντος On a single breath

 


Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα

Το BestNews.gr σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Σκοπός Ζωής και τη Ξανθή Γκούβρα Παπαδημητρίου, επ’ ευκαιρία του ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ BAZAAR τους που είναι σε εξέλιξη, σας κάνουμε δώρο ένα Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button