ΒΙΒΛΙΑ

Παρουσίαση βιβλίου «Η αγάπη μπορεί» της Στέλλας Πετρίδου

Η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, οι εκδόσεις «Ελκυστής» και η Στέλλα Πετρίδου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Η αγάπη μπορεί» (μυθιστόρημα), η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 18:00 στην ιδιόκτητη αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε.Λ. (Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών) Γερανίου 41, Ομόνοια, 2ος Όροφος.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Πρόεδρος της Π.Ε.Λ. Τάσος Λέρτας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Γιάννης Φιλιππάκης, Γεν. Γραμματέας Π.Ε.Λ., ποιητής

Χριστίνα Μανωλέα, Λέκτωρ Ελληνικής Φιλολογίας Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, ποιήτρια

Αγγελική Ψακή Κωβαίου, Έφορος Π.Ε.Λ., ποιήτρια

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει:

η Ελένη Μουρκογιάννη, εκπαιδευτικός, συγγραφέας, θεατρολόγος.

Την εκδήλωση θα συντονίσει:

η Αγγελική Ψακή Κωβαίου, Έφορος Π.Ε.Λ., ποιήτρια

Μουσική επένδυση:

Βαγγέλης Ρεπούσης, ερμηνευτής, τραγουδοποιός


Η ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Η Κατερίνα είναι μια νέα κι ερωτευμένη κοπέλα, που, όμως, λόγω του αυταρχικού της πατέρα, αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή της. Η απόπειρά της αποτυγχάνει κι έτσι καταλήγει να αναρρώνει στο θάλαμο ενός νοσοκομείου. Εκεί συναντά τη Ζωή, την ηρωίδα αυτής της ιστορίας, που αναλαμβάνει να παίξει το ρόλο του εμψυχωτή και συμβουλάτορά της. Αναβιώνοντας στιγμές από το παρελθόν της, η Κατερίνα μαθαίνει για το Μάνο, τον ένα και μοναδικό έρωτα της Ζωής, καθώς και για το Θωμά, το μικρό της μαθητή, που έμελλε να σημαδέψει για πάντα το παρόν της και να διαγράψει ελπιδοφόρα το μέλλον.

Ένας συγκλονιστικός μονόλογος της ηρωίδας που στόχο έχει να αναδείξει τη δύναμη της αγάπης, εκείνης, που μπορεί όλα να τα υπομείνει, όλα να τα ανατρέψει και εν τέλει όλα να τα νικήσει.

Σελίδες βιβλίου: 408

I.S.B.N.: 978-618-5424-31-2

Απόσπασμα από το βιβλίο «Η αγάπη μπορεί» (Σελ. 354)

«Όχι, δεν είχε μετανιώσει για όλα αυτά που είχε κάνει στη ζωή του. Δεν αλλάζει τόσο εύκολα η καρδιά ενός αγιάτρευτου εγωιστή, ούτε κι αισθάνεται ποτέ της τύψεις. Όμως η αποκάλυψη της αλήθειας τον φόβισε. Αισθάνθηκε αδύναμος. Τρομοκρατήθηκε. Δεν ήθελε να νικηθεί, ούτε και να νιώσει ευάλωτος στα γεράματά του. Όλη του τη ζωή αισθανόταν δυνατός, κυρίαρχος, ηγέτης. Όλος ο κόσμος τον θαύμαζε, τον ζήλευε, τον αγαπούσε. Τώρα η φήμη του ακροβατούσε πάνω σε ένα τεντωμένο σκοινί, σε ένα σκοινί που ήταν έτοιμο να σπάσει. Μια λάθος κίνηση κι όλα θα τέλειωναν για εκείνον θλιβερά, καθώς η φήμη του θα κατέληγε ανέλπιστα στον πιο βαθύ γκρεμό…»
Tags

Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close