ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΦΥΣΗ

Πολύτιμο λίπασμα από τα χριστουγεννιάτικα δέντρα στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Εξαιρετική πρωτοβουλία του δήμου για την ανακύκλωση

Τώρα που η εορταστική περίοδος έφτασε στο τέλος της, ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη σου παρέχει τον τρόπο να ανακυκλώσεις τα φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα για καλό σκοπό, φτιάχνοντας πολύτιμο λίπασμα!Τα συνεργεία του δήμου είναι έτοιμα να συγκεντρώσουν τα φυσικά έλατα των δημοτών και να τα οδηγήσουν στην «κομποστοποίηση», όπου θα γίνουν φυτόχωμα–λίπασμα, πολύτιμο υλικό αναδάσωσης.

Εσύ που ενδιαφέρεσαι, έχεις τη δυνατότητα να επικοινωνήσεις με τη γραμμή 15195

του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αναφέρεις τη διεύθυνση σου και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει ο δήμος, καθώς ένα δημοτικό όχημα θα έρθει να παραλάβει το δέντρο από το σπίτι σου.

Μια καλή ενέργεια με διπλό όφελος!!!

  • Από τα θρεπτικά συστατικά του δέντρου που επιστρέφουν πίσω στη γη και το χώμα, γεννιούνται στο μέλλον νέα δέντρα!
  • Την ίδια ώρα μεγάλες ποσότητες από την πολύτιμη οργανική ύλη των δέντρων διασώζονται και δεν καταλήγουν να «διακοσμούν» τους κάδους του δήμου!

Με αυτήν την πρωτοβουλία ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη συμμετέχει ενεργά στην κοινή πρωτοβουλία του Φ.Ο.Δ.Σ.Α. Κεντρικής Μακεδονίας και του προέδρου του Μιχάλη Γεράνη καθώς και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ανακύκλωση των φυσικών χριστουγεννιάτικων δέντρων.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης ανέφερε:

«Δίνουμε πρώτοι τα παράδειγμα για λιγότερα απορρίμματα. Η ανακύκλωση δεν είναι ούτε  πολυτέλεια, ούτε μόδα, είναι πολιτισμός. Έτσι τίποτα δεν πάει χαμένο, τα πάντα αξιοποιούνται»

Ας φτιάξουμε, όλοι λοιπόν… από τα χριστουγεννιάτικα δέντρα πολύτιμο λίπασμα!!!

 

Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button