Πώς να φτιάξετε πουρέ κολοκύθας για κάθε χρήση

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Χρύσα Σαραντοπούλου
Χρύσα Σαραντοπούλου
Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω!Πατήστε να δείτε περισσότερα

Φτιάχνουμε γρήγορα και εύκολα πουρέ κολοκύθας με δύο τρόπους και τον αποθηκεύουμε στην κατάψυξη ώστε να τον έχουμε έτοιμο όταν τον χρειαστούμε. Χρησιμοποιείται σε αλμυρές ή γλυκές δημιουργίες όπως πίτες, κέικ, σούπες και ροφήματα αναδεικνύοντας την ιδιαίτερη γεύση της γλυκιάς κολοκύθας ή αλλιώς κίτρινης κολοκύθας.

1ος τρόπος στο φούρνο

Πλένουμε την κολοκύθα (-ες) και με ένα μαχαίρι αφαιρούμε πρώτα τα κοτσάνι της. Έπειτα την κόβουμε στη μέση και αδειάζουμε με ένα κουτάλι τους σπόρους της και τις ίνες καθαρίζοντας καλά. Την τεμαχίζουμε σε κομμάτια.

Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, τοποθετούμε τα κομμάτια με τη σάρκα προς τα κάτω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για 45 λεπτά. Με ένα κουτάλι αφαιρούμε την ψίχα της κολοκύθας και την πολτοποιούμε με μπλέντερ.

2ος τρόπος στην κατσαρόλα

Πλένουμε την κολοκύθα (-ες) και με ένα μαχαίρι αφαιρούμε πρώτα τα κοτσάνι της. Έπειτα την κόβουμε στη μέση και αδειάζουμε με ένα κουτάλι τους σπόρους της και τις ίνες καθαρίζοντας καλά. Την τεμαχίζουμε σε κομμάτια αφήνοντας τη φλούδα. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό, ρίχνουμε τα κομμάτια της κολοκύθας και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 15 λεπτά. Τα σουρώνουμε, τα βρέχουμε με κρύο νερό και μόλις κρυώσουν τα καθαρίζουμε από τις φλούδες. Αφαιρούμε την ψίχα της κολοκύθας και την πολτοποιούμε με μπλέντερ.

Στη συνέχεια και για τους 2 τρόπους τοποθετούμε τον πουρέ κολοκύθας σε σακουλάκια και μετά στην κατάψυξη, όπου διατηρείται για πολύ καιρό.

Δείτε υπέροχες συνταγές με πουρέ κολοκύθας εδώ


Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -