Πώς το TikTok βοήθησε μια μουσικό να υπογράψει συμβόλαιο με δισκογραφική

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Μια τραγουδίστρια αποκάλυψε πώς κατάφερε να υπογράψει συμβόλαιο με δισκογραφική όταν αποφάσισε να διαφημίσει τις παραστάσεις της στο TikTok. 

Έχει περάσει η εποχή που οι τραγουδιστές κατέφευγαν στους δρόμους ως την ύστατη λύση. Τώρα, οι μουσικοί του δρόμου μπορούν να βγάλουν αρκετά χάρη στο TikTok.

Η 23χρονη Λιβ Χάρλαντ, από το Γιορκ της Αγγλίας, λέει ότι οι θαυμαστές της άρχισαν να αυξάνονται όταν αποφάσισε να βάλει μία ψηφιακή πινελιά στην τέχνη του τραγουδιού στο δρόμο – κάνοντας live streaming τις συναυλίες της στα social media. Κάποιες από αυτές μάλιστα πήγαν τόσο καλά και ήταν τόσο επικερδείς, που έβγαλε πάνω από 1.000 λίρες για μια δουλειά μίας ώρας, καθώς εκτός από τα χρήματα που της άφηναν στο δρόμο, συγκέντρωνε πολλά και μέσω διαδικτύου.

Και τώρα η Χάρλαντ, που ξεκίνησε να τραγουδά στο δρόμο πριν από 4 χρόνια, έχει κλείσει μία δισκογραφική συμφωνία, αφότου μερικά από τα πιο πετυχημένα της βίντεο στο TikTok έχουν προβληθεί πάνω από 20 εκατομμύρια φορές και οι θαυμαστές της συνδέονται για να ενισχύσουν τις συναυλίες της.

@livharlandmusic

Tiktok do your thing 😂 … #findtheseworkmen #fyp #foryou #dancinginthesky #timefortenet … 🎤

♬ Dancing in the Sky – Liv Harland

Συγκεκριμένα, η εταιρεία frtyfve υπέγραψε συμβόλαιο μαζί της, με μια συμφωνία 9 τραγουδιών συν το μάρκετινγκ, και τις φωτογραφήσεις που συνοδεύονται, με την ίδια να λέει πως δεν θα μπορούσε ποτέ να τα ονειρευτεί όλα αυτά.

«Είμαι τόσο έκπληκτη από την αντίδραση που είχα – δεν θα μπορούσα ούτε ένα εκατομμύριο χρόνια να το ονειρευτώ όλο αυτό, να έχω τόσους θαυμαστές». Και συνεχίζει: «Η πρώτη μου συναυλία ήταν στο Γιορκ και κρύφτηκα σε ένα σοκάκι γιατί ήμουν πολύ αγχωμένη».Ελπίζοντας για μακροχρόνια επιτυχία, η Χάρλαντ εγκατέλειψε την δουλειά της σε ένα νηπιαγωγείο στο Γιορκ για να επικεντρωθεί πλήρως στη μουσική. Όσο για τα χρήματα που βγάζει από το livestreaming, όπως λέει: «Είναι ένα αξιοπρεπές εισόδημα». Μετακόμισε μάλιστα στο δικό της σπίτι, λέγοντας πως δεν ήταν όλοι οπαδοί της μουσικής της. «Μετακόμισα στο δικό μου μέρος καθώς τραγουδούσα όλες τις ώρες της ημέρας και κάποιοι ενοχλούνταν».

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -