Ψυχή από ατσάλι: Ο άνθρωπος που 70 χρόνια ζει μέσα σε έναν σιδερένιο πνεύμονα

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ο Αμερικανός Πολ Αλεξάντερ προσβλήθηκε από πολιομυελίτιδα πριν από σχεδόν 70 χρόνια και όλο αυτό το διάστημα έζησε κλεισμένος σε έναν σιδερένιο πνεύμονα.

Ο Αλεξάντερ γεννήθηκε στο Τέξας και το 1952 σε ηλικία 6 ετών προσβλήθηκε από πολιομυελίτιδα. Μέσα σε λίγες μόνο μέρες είχε παραλύσει από το λαιμό και κάτω και καθώς δεν μπορούσε να κινηθεί ή να αναπνεύσει, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου αρχικά κηρύχθηκε νεκρός.

Όμως εκεί ένας γιατρός του έκανε τραχειοστομία και κατάφερε να τον σώσει. Στη συνέχεια ήταν απαραίτητο ο μικρός Αλεξάντερ να μπει σε έναν τεχνητό πνεύμονα.

Ο σιδερένιος πνεύμονας είναι μια κυλινδρική μεταλλική μηχανή που προσφέρει μηχανική υποστήριξη αναπνοής σε ασθενείς που έχουν απωλέσει τον έλεγχο στους μύες τους. Όπως αναφέρεται στο ντοκιμαντέρ του Μιτς Σάμμερς, ο Αλεξάντερ εξιστορεί πως οι άνθρωποι εκείνης της εποχής δεν ένιωθαν όμορφα με την εικόνα του μέσα στον σιδερένιο πνεύμονα.

«Ένιωθα λες και ένιωθαν πολύ άβολα όταν ήταν γύρω μου», θυμάται ο Αλεξάντερ.Σαν νεαρός άντρας, ο Αλεξάντερ αντιμετώπιζε πρόβλημα μέχρι και να γίνει δεκτός στο κολλέγιο, καθώς οι υπεύθυνοι του είπαν ότι είχε πολύ μεγάλη αναπηρία για να γίνει φοιτητής. Έπειτα από δύο χρόνια επιμονής, Ο Αλεξάντερ έγινε τελικά δεκτός στο πανεπιστήμιο και κατάφερε να σπουδάσει δικηγόρος.

Ο Αλεξάντερ, παρά την αναπηρία του ισχυρίζεται ότι του αρέσει να διαβάζει, να ζωγραφίζει πίνακες με το στόμα και να διαβάζει, αλλά μισεί την τηλεόραση.

«Ξυπνάω, βουρτσίζω τα δόντια μου, πλένω το πρόσωπό μου, ξυρίζομαι και παίρνω το πρωινό μου, φυσικά με λίγη βοήθεια», λέει ο Αλεξάντερ για την καθημερινή ρουτίνα του κάθε πρωί.

«Ανεξάρτητα από το πού προέρχεστε ή ποιο είναι το παρελθόν σας ή οι διαφορετικές προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσετε, μπορείτε πραγματικά να κάνετε οτιδήποτε ονειρευτείτε. Απλά πρέπει να το σκεφτείτε και να δουλέψετε πολύ σκληρά. Η ιστορία μου είναι ένα παράδειγμα για το ότι το παρελθόν σας ή ακόμα και η αναπηρία σας δεν χρειάζεται να καθορίσουν τη ζωή σας και το μέλλον σας» λέει ο Αλεξάντερ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι με το πέρασμα των ετών έχουν εφευρεθεί πιο σύγχρονοι αναπνευστήρες, ο Αλεξάντερ όμως αποφάσισε να συνεχίσει να ζει με τον παλιό του σιδερένιο πνεύμονα.

Μακάρι η ιστορία του να αποτελέσει παράδειγμα και να δώσει κουράγιο σε αρκετούς ανθρώπους που έχουν χάσει την πίστη τους στον εαυτό τους.

http://https://www.youtube.com/watch?v=xowUq7JgFeQ

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -