“Μικρός Τιτανικός” για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στη ΔΕΘ (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Χρύσα Σαραντοπούλου
Χρύσα Σαραντοπούλου
Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω!Πατήστε να δείτε περισσότερα

Η βραδιά της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου 2019 είναι ιδιαίτερη στην 84η ΔΕΘ. Η Διοίκηση της ΔΕΘ και όλη η Θεσσαλονίκη αποχαιρετούν τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα.

Ο καλλιτέχνης ήταν προγραμματισμένο να ανέβει στη σκηνή της ΔΕΘ αυτήν τη νύχτα, μαζί με τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τα Κίτρινα Ποδήλατα, στο πλαίσιο του συναυλιακού προγράμματος της Έκθεσης.

Μετά την είδηση του ξαφνικού θανάτου του η συναυλία ακυρώθηκε και η ΔΕΘ αποφάσισε να τιμήσει τη μνήμη του με μία ειδική εκδήλωση αφιερωμένη στον αγαπημένο τραγουδιστή, όπου η φωνή του ηχούσε παντού, μέσα από τις μεγάλες του επιτυχίες που έπαιζε ο DJ στο συναυλιακό χώρο της ΔΕΘ.

Ο κόσμος καθόταν κάτω. Τραγουδούσαν και άκουγαν τα τραγούδια του μοναδικού καλλιτέχνη. Όλοι συγκινησιακά φορτισμένοι.

Ανάμεσά τους πολλά νέα παιδιά. Ο Λαυρέντης πάντα είναι κοντά στους νέους. Μπορεί να τους καταλάβει καλύτερα, να εκφράσει τον ιδιαίτερο, ονειροπόλο, αγνό κόσμο τους. Αλλά και μεγάλοι, όσοι μεγάλωσαν μαζί του και τόλμησαν να φωνάξουν “Πόσο σε Θέλω” στη ζωή τους “Με μια Ανάσα”… ήταν όλοι εκεί.

“Μικρός Τιτανικός” που ταξίδεψε με τη φωνή του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Πλήθος κόσμου σε μια νύχτα γεμάτη συγκίνηση με ένα Θεσσαλονικιώτικο φεγγάρι αλλιώτικο, δακρυσμένο.

Δεν είναι αγάπη, δεν είναι αγάπη αυτό που ζούμε,
είναι σου λέω πανικός,
ένας μικρός Τιτανικός
και θα ‘ναι θαύμα αν σωθούμε

Πώς ένα “για” αντί “με” αλλάζει τα πάντα

Συναυλία για τον Λαυρέντη.

Συναυλία με τον Λαυρέντη. 

Έρχονται αλλιώς όλα σε μια στιγμή. Μια λεξούλα τόσο δα μικρή σηματοδοτεί το νόημα της ζωής. Σε κάνει να τα δεις όλα αλλιώς, να αναθεωρήσεις. «Ψέματα, ψέματα, πες μου πως είναι ψέμα, ένα αστείο χαζό, χωρίς εσένα…»

Όπως είχε πει και ο ίδιος ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, πριν λίγες μέρες σε ραδιοφωνικό σταθμό του Βόλου: «Η φλόγα κρατιέται ζωντανή, αν δεν κρατηθεί ζωντανή η φλόγα τελειώσαμε όλοι! Ένα ψέμα ζούμε συνέχεια, μονίμως, δεν ξέρεις ποια είναι η αλήθεια και ποια είναι η μπλόφα είναι τρελό…»

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου αναφέρθηκε σε αυτά που του είπε ο Μαχαιρίτσας μόλις κατέβηκαν από τη σκηνή μετά την τελευταία συναυλία τους στον Βόλο. «Τι άλλο θέλουμε Νικολάκη; έρχονται ακόμα και μας ακούνε, δεν μας βαρέθηκαν. Τι άλλο θέλουνε;».

Και ναι έρχονται! Κι αυτή τη βραδιά που δεν είσαι πάνω στη σκηνή εσύ, αλλά μια επιγραφή που λέει «Καλό ταξίδι Λαυρέντη». Υπάρχεις όμως παντού. Η αύρα σου, η φωνή σου, η αγάπη του κόσμου είναι παντού. Και πάντα θα έρχονται γιατί είσαι εσύ.

Έφυγες σε στυλ να μη ξεχνιόμαστε… Χρωστάς μια συναυλία ακόμη ρε Λαυρέντη! Για όλους εμάς που μας έμαθες να φωνάζουμε “Πόσο σε Θέλω” στη ζωή μας και να ερωτευόμαστε αυτά τα “Μάτια δίχως λογική“. Να ερωτευόμαστε μάτια, ψυχές και ωραία μουσική!

Δείτε το video :

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -