Ραμόνα Μοροσάνου: «Περάσαμε μέσα από τη φωτιά και σώσαμε 200 ζώα»

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Η συγκλονιστική περιγραφή της beauty artist για όσα έζησα δίπλα στις φλόγες.

Πέρασε κυριολεκτικά μέσα από τις φωτιές κινδύνευσε και μαζί με μερικούς φίλους έσωσε ζώα που θα τυλίγοντας στις φλόγες! Η Ραμόνα Μοροσάνου που γνωρίσαμε μέσα από το Big Brother, απέδειξε πως δεν χρησιμοποιεί τα social media μόνο για να κερδίζει like αλλά και για να βοηθάει τον κόσμο στις δύσκολες στιγμές.  Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που το κάνει.

Η  όμορφη αισθητικός  με το που ξέσπασαν οι πρώτες φλόγες δραστηριοποιήθηκε και λίγες ώρες μετά βρέθηκε μέσα στους καπνούς προκειμένου να σώσει τα ζώα που κινδύνευαν. «Τη δεύτερη μέρα που έφτασε η φωτιά πολύ κοντά στον στον Κάλαμο και μπορούσα να βγω αμέσως στην Εθνική,  έμαθα πως 200 σκυλιά βρίσκονταν στον Κάλαμο. Μας είπαν πως πλησιάζουν οι φωτιές. Τα μεσάνυχτα μαζευτήκαμε τέσσερα  αμάξια και άμεσα πήγαμε προς τα εκεί, δεν ξέραμε τι μας περιμένει,  η φωτιά ήταν πάνω στο δρόμο. Μας σταμάτησε η αστυνομία στα διόδια,  τους είπαμε πως πάμε να σώσουμε ζώα, περάσαμε και  σώσαμε στον Κάλαμο κάποια σκυλιά. Η  φωτιά  ήταν δίπλα στην Εθνική, πλησιάσαμε πάρα πολύ,  είχαμε σοκαριστεί γιατί εκεί που δεν υπήρχε φωτιά ξαφνικά γινόταν έκρηξη και άναβε φωτιά» δηλώνει στο Secret με την φωνή της να τρέμει.

«Γυρίσαμε πέντε  το πρωί,  δεν μπορούσες να αναπνεύσεις από τους καπνούς.  Ευτυχώς τα ζωάκια είναι καλά. Το πρώτο βράδυ βρήκαμε μέσω των social media να φιλοξενήσουν ζώα εθελοντές. Βρήκαμε μια κοπέλα και την πήραμε γιατί είχε ένα υπόγειο και φιλοξένησε ζώα.  Τη δεύτερη μέρα πήγαμε πάλι στην Βαρυμπόμπη  και πάλι όλα μπλοκαρισμένα αλλά μεταφέραμε τροφές, πήραμε μερικά ζώα και μετά τα πήγαμε στο λατομείο Γαλατσίου. Ήταν πολύ ευχάριστο γιατί πολύ άνθρωποι βοήθησαν» εξηγεί και αρκετά συγκινημένη δηλώνει πως θέλει να προσφέρει οικιακές συσκευές σε πυρόπληκτους

«Ήμουν πολύ κουρασμένη γιατί είναι και ο καπνός που δεν μπορείς να αναπνεύσεις… είμαι τόσο φορτισμένη που μου έρχεται να κλάψω με ότι συμβαίνει… εγώ πάνω από όλα βάζω τον άνθρωπο, βλέπεις ότι κάποιοι από τον  μισθό τους έβγαλαν από την τσέπη τους για νερά, φαγητά, και μπράβο τους.  Είναι σπίτι μου η Ελλάδα υπάρχον  άνθρωποι φύση και ζώα,  αυτό είναι το σπίτι μας. Τώρα  εγώ μετακομίζω  και μπορώ να δώσω οικιακές συσκευές σε όσους έχουν ανάγκη, σκεφτόμουν να τα πουλήσω όμως θα τα δώσω σε μια οικογένεια που τα έχει ανάγκη.  Προσπαθούμε επίσης ώστε να ανοίξει  ένας μεγάλος χώρος στα Νότια Προάστια  για να  συγκεντρώσουμε όλα αυτά που υπάρχουν και να βοηθήσουμε  και με τους εθελοντές να τα πάμε στα σπίτια που έχουν ανάγκη» καταλήγει.

Πηγή: parapolitika.gr

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -