Sunday, 25 October 2025

Ρεκόρ Γκίνες: Η Κέιτ Τζέιντεν έτρεξε 106 μαραθώνιους σε 106 ημέρες

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Η δρομέας Κέιτ Τζέιντεν έτρεξε συνολικά 106 μαραθώνιους κάθε μέρα και κατάφερε έτσι να αποκτήσει μια θέση στο ρεκόρ Γκίνες.

Η 35χρονη Βρετανίδα έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ συνεχόμενων μαραθώνιων ξεκινώντας από τις 31 Δεκεμβρίου του 2021 έως τις 15 Απριλίου 2022. 

Δεν ήταν εξαρχής στόχος της να σπάσει το ρεκόρ αλλά καθώς η περίπτωσή της τράβηξε το ενδιαφέρον μέσων ενημέρωσης, διαπίστωσε ότι θα μπορούσε να το προσπαθήσει για τη συγκέντρωση χρημάτων με σκοπό τη φιλανθρωπία.

Έτσι, η Κέιτ έβαλε στόχο να ξεπεράσει τους 95 συνεχόμενους μαραθώνιους της Αμερικανίδας, Αλίσα Κλαρκ που κατείχε μέχρι πριν μερικούς μήνες το ρεκόρ. Το αρχικό σχέδιο της Κέιτ ήταν να τρέξει 100 μαραθώνιους σε 100 ημέρες. Αυτό θα σήμαινε μια απόσταση της τάξης των 4.216 χιλιομέτρων απόσταση παρόμοια με αυτή του Χαλεπίου της Συρίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Η εν λόγω διαδρομή έχει πραγματοποιηθεί από χιλιάδες πρόσφυγες στο παρελθόν σε αναζήτηση ασφάλειας.

Παράλληλα, η 35χρονη εστίασε και στον αγώνα της για να συγκεντρώσει χρήματα με σκοπό να βοηθήσει πρόσφυγες. «Όταν ξεκίνησα αυτό το ταξίδι ήταν απλό: να τρέξω την απόσταση από το Χαλέπι στη Συρία μέχρι το Ντόβερ στο Ηνωμένο Βασίλειο, μια κοινή διαδρομή που ακολουθεί ένας πρόσφυγας», σχολίασε η Κέιτ στο Instagram. «Πιστεύω σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι δε θα πρέπει να κάνουν επιλογή μεταξύ καθαριότητας ή πείνας, ανεξάρτητα από τις περιστάσεις», γράφει.

«Τους επόμενους 6 μήνες θα διαβάσω περισσότερα, θα ευαισθητοποιήσω γύρω από αυτά τα θέματα και θα συλλέγω χρήματα […] τουλάχιστον μερικοί άνθρωποι μπορεί να μη χρειαστεί να μείνουν χωρίς φαγητό ή ένα ζεστό ντους».

Μέχρι το τέλος της προσπάθειάς της, η Κέιτ συγκέντρωσε πάνω από 43.000 λίρες με σκοπό τη στήριξη αυτών των ανθρώπων. 

Μπείτε στην ομάδα μας να ενημερώνεστε για όλα τα καλά νέα από το 1ο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Ακολουθήστε το Bestnews στο Facebook [ΚΛΙΚ ΕΔΩ]

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Newsletter

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα καλά νέα που θα σας φτιάχνουν τη μέρα!