Saturday, 3 October 2025

Σκωτσέζικη εταιρεία παράγει προϊόντα περιποίησης δέρματος από ουίσκι

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Μια εταιρεία φυσικής περιποίησης δέρματος χρησιμοποιεί αντιοξειδωτικά που προέρχονται από ουίσκι για την ανάπτυξη πολυτελών προϊόντων περιποίησης με την τεχνογνωσία ερευνητών της Σχολής Φαρμακευτικής και Επιστημών Ζωής του Πανεπιστημίου Robert Gordon στο Αμπερντίν της Σκωτίας.

Αυτή πιστεύεται ότι είναι η πρώτη φορά που ένα υποπροϊόν από ουίσκι χρησιμοποιείται «για τη διερεύνηση της αντιοξειδωτικής ικανότητας στα κύτταρα», σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Robert Gordon στο Αμπερντίν της Σκωτίας, που επικαλείται η Jerusalem Post.

Η έρευνα κατέστη δυνατή χάρη στη συνεργασία μεταξύ της Interface, μιας εταιρείας που συνδέει επιχειρήσεις με τον ακαδημαϊκό χώρο, και της Rebecca Hastings, η οποία ίδρυσε τη ZAZA & CRUZ το 2013 στην πόλη Inverness.

Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο, η ZAZA & CRUZ παρασκευάζει προϊόντα με φυσικά συστατικά που ενυδατώνουν το δέρμα, ενώ το προστατεύουν από την κυτταρική βλάβη και τις επιπτώσεις της γήρανσης.

Χρησιμοποιώντας δείγματα από το αποστακτήριο GlenWyvis στο Dingwall, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι πολυφαινόλες και τα θρεπτικά συστατικά που εξάγονται από το ουίσκι μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή, να απαλύνουν την ερυθρότητα και να προστατεύσουν το δέρμα από τις βλάβες.

Η ιδέα της χρήσης παραγώγων του ουίσκι σε προϊόντα περιποίησης δέρματος προήλθε από μια ιαπωνική εταιρεία που απέδειξε τη δεκαετία του 1970 ότι η διαδικασία ζύμωσης της μαγιάς του σάκε είχε ευεργετικές επιδράσεις στο δέρμα.

«Η εμπειρία της ομάδας του RG με βοήθησε ως ιδιοκτήτρια επιχείρησης στον τομέα μου να αισθάνομαι σίγουρη για τα αποτελέσματα που θα μπορούσαν να παράγουν οι έρευνές τους», δήλωσε η Rebecca Hastings, ιδιοκτήτρια και ιδρύτρια της ZAZA & CRUZ.

Μπείτε στην ομάδα μας να ενημερώνεστε για όλα τα καλά νέα από το 1ο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Ακολουθήστε το Bestnews στο Facebook [ΚΛΙΚ ΕΔΩ]

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Newsletter

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα καλά νέα που θα σας φτιάχνουν τη μέρα!