Η Ράνια Γεροντιδάκη από τη μυροβόλο Χίο έφτιαξε σπιτική λεμονάδα και μας έστειλε τη συνταγή!
Η Χίος μυρίζει ολόκληρη αρώματα εσπεριδοειδών, με τον ξακουστό της Κάμπο να δεσπόζει γεμάτο λεμόνια, πορτοκάλια, μανταρίνια! Ακόμη κι αν δεν είστε από τη Χίο, ακόμη κι αν δεν έχετε κήπο με λεμονιές, τρέξτε στο μανάβη της γειτονιάς σας, πάρτε λεμονάκια, πλύνετε τα καλά και ξεκινάμε!!!
Υλικά
- 500 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
- 450 γραμ. ζάχαρη
- 250 ml νερό
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη σε πολύ χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά. Περιμένουμε μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να πάρει υγρή μορφή. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
- *Προαιρετικά βάζουμε στην κατσαρόλα και μια φλούδα λεμονιού για περισσότερο άρωμα.
- Στύβουμε τα λεμόνια μας.
- Ρίχνουμε το σιρόπι μέσα στο χυμό του λεμονιού. Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα μας.
- Μοιράζουμε τη συμπυκνωμένη λεμονάδα σε αποστειρωμένα γυάλινα μπουκάλια και τη διατηρούμε στο ψυγείο.
- Για να σερβίρουμε τη λεμονάδα μας… ανακινούμε το μπουκάλι με το συμπυκνωμένο χυμό και βάζουμε σε ποτήρι 1/3 χυμό και 2/3 κρύο νερό. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια σερβίρουμε με παγάκια.
Η λεμονάδα αυτή ξετρελαίνει κόσμο!!!










