ΒΙΒΛΙΑ

ΤΑ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ: Ένα ξεχωριστό μυθιστόρημα με έκπτωση 50% στις Εκδόσεις Καστανιώτη

ΤΑ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ είναι μυθιστόρημα, που αυτή την περίοδο, λόγω εγκλεισμού οι Εκδόσεις Καστανιώτη αποφάσισαν να τα προσφέρουν με έκπτωση 50%. Ένα έκτακτο “κούρεμα λογαριασμών”, ώστε να ενισχυθούν οι βιβλιοθήκες με τρόπο οικονομικό.

ΤΑ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ κυκλοφόρησαν το 2008 και έκαναν φοβερή αίσθηση σε κοινό και κριτικούς. Με το βιβλίο αυτό η συγγραφέας Κωνσταντίνα Τασσοπούλου βρέθηκε ως υποψήφια για Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενης Συγγραφέως του περιοδικού «Διαβάζω».

Το βιβλίο καταπιάνεται… με τις ζωές των ενοίκων μια πολυκατοικίας! Μια μικρογραφία της ζωής…! Τι κρύβεται άραγε πίσω από τις κλειστές πόρτες; Και πόσο περιπλέκονται οι ζωές όταν ανοίξουν οι πόρτες; Έρωτας, ευτυχία, πόνος, μυστικά, σχέσεις. Ένα mail που δεν έφυγε σωστά…

Περίληψη

Η εταιρεία κοινοχρήστων γνωρίζει σε ποιο σημείο βρίσκεται η πολυκατοικία με την οποία συνεργάζεται. Γνωρίζει το δρόμο της, τον αριθμό των διαμερισμάτων, τα έξοδα καθαριότητας. Ξέρει πότε χαλάει το ασανσέρ και πόσες γλάστρες στολίζουν την είσοδο. Γνωρίζει βέβαια και τον διαχειριστή, περιφρονεί όμως τους ενοίκους. Η εταιρεία κοινοχρήστων δε χρεώνει τα ματαιωμένα όνειρα μιας επίδοξης χορεύτριας ή τα ξυπάσματα ενός πρώην γόη. Δεν ενδιαφέρεται για το κορίτσι που υπογράφει στο νοτισμένο τζάμι ή τη γυναίκα που ξυπνά έντρομη στο πλαϊνό διαμέρισμα. Δε μεριμνά για τον ξοφλημένο αλκοολικό ή για τον ανεκπλήρωτο έρωτα ενός «σημαδεμένου». Γι’ αυτούς φροντίζει η μοναξιά, που πάντοτε έρχεται μεταμφιεσμένη, κρατώντας ίδιο μόνο τ’ όνομά της.

Ένα μυθιστόρημα για τα ανομολόγητα μυστικά και τα κρυμμένα πάθη των ανθρώπων της «διπλανής πόρτας», αυτής της άκαμπτης αυλαίας που όταν κλείνει ερμητικά δίνει το σήμα για ν’ αρχίσει και η παράσταση.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

ΤΑ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ
Φώτο by Vasia Anagnostopoulou
Η Κωνσταντίνα Τασσοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977, σπούδασε μουσική και δημοσιογραφία και είναι κάτοχος Πτυχίου Πιάνου και Πτυχίου Αρμονίας της Μουσικής. Γράφει για μικρούς και μεγάλους και είναι μέλος της Εθνικής Εταιρίας των Ελλήνων Λογοτεχνών και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Κείμενά της έχουν βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και βρίσκονται σε συλλογικές εκδόσεις διηγημάτων, ενώ βιβλία της κυκλοφορούν και από τους εκδοτικούς οίκους Άπαρσις, Αστερόπη, Εντύποις, Ίτανος, Οσελότος, Otherwise. Τα πρώτα της βιβλία κυκλοφόρησαν από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.

Το βιβλίο με έκπτωση 50% θα το βρείτε εδώ: Εκδόσεις Καστανιώτη

Δείτε ακόμη:

Η τελευταία πινιάτα – Παραμύθι από την Κωνσταντίνα Τασσοπούλου (video)


Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button