Τρεις αστροναύτες επέστρεψαν στη Γη μετά από 6 μήνες παραμονής στον διαστημικό σταθμό της Κίνας

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Τρεις Κινέζοι αστροναύτες επέστρεψαν στη Γη το πρωί της Τρίτης 1 Οκτωβρίου, μετά από έξι μήνες παραμονής στον κινεζικό διαστημικό σταθμό που βρίσκεται σε τροχιά.

Οι Jing Haipeng, Zhu Yangzhu και Gui Haichao βρέθηκαν καλά στην υγεία τους μετά την έξοδό τους από την κάψουλα προσεδάφισης κοντά στο κέντρο εκτόξευσης δορυφόρων Jiuquan στην άκρη της ερήμου Gobi, ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Το νέο τριμελές πλήρωμα έφτασε στο σταθμό Tiangong την περασμένη εβδομάδα. Ο σταθμός είναι ουσιαστικά ολοκληρωμένος, επομένως το νέο πλήρωμα θα διεξάγει ιατρικά και επιστημονικά πειράματα και θα συντηρεί τον εξοπλισμό.

Η Κίνα σχεδιάζει να στείλει αστροναύτες στο έδαφος της Σελήνης μέχρι το 2030

Η Κίνα πραγματοποίησε την πρώτη της διαστημική αποστολή με πλήρωμα το 2003 και σχεδιάζει να στείλει αστροναύτες στη Σελήνη πριν από το 2030. Έφερε δείγματα από τη σεληνιακή επιφάνεια και προσγείωσε ένα ρόβερ στη λιγότερο εξερευνημένη μακρινή πλευρά του φεγγαριού. Τα μελλοντικά σχέδια της χώρας περιλαμβάνουν την αποστολή ενός νέου τηλεσκοπίου για έρευνα βαθιά στο αχαρτογράφητο διάστημα.

Η Κίνα αναγκάστηκε να κατασκευάσει τον δικό της διαστημικό σταθμό αφού αποκλείστηκε από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, κυρίως λόγω των ανησυχιών των ΗΠΑ για τον κινεζικό στρατιωτικό έλεγχο στο εθνικό διαστημικό πρόγραμμα.

Αυξάνεται ο ανταγωνισμός μεταξύ ΗΠΑ και ίνας για τον έλεγχο του διαστήματος

Το Πεκίνο έχει αναδειχθεί ως ο κύριος αντίπαλος των ΗΠΑ στην διαστημική κούρσα και η συνεργασία των δύο χωρών είναι εξαιρετικά περιορισμένη, όπως ορίζει η αμερικάνικη νομοθεσία.Αυτό είναι συνέπεια του ανταγωνισμού μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου για τον έλεγχο της τεχνολογίας, του εμπορίου και της διπλωματίας, με συγκεκριμένα σημεία διαμάχης τη διεκδίκηση από την πλευρά της Κίνας για κυριαρχία στη θάλασσα της αυτοδιοικούμενης Ταϊβάν.

Οι ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, στοχεύουν να ξαναστείλουν αστροναύτες στη επιφάνεια της Σελήνης μέχρι το τέλος του 2025 ως μέρος μιας ανανεωμένης δέσμευσης για αποστολές με πλήρωμα, με τη βοήθεια της SpaceX και της Blue Origin.

Εκτός από τις αποστολές στην Σελήνη, οι δύο χώρες έχουν επίσης προσγειώσει ρόβερ στον Άρη και η Κίνα σχεδιάζει να ακολουθήσει τις ΗΠΑ στην προσγείωση ενός διαστημικού σκάφους σε κάποιον αστεροειδή.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -