Τζεφ Μπέζος: Πως η Amazon ήρθε στην Ελλάδα, το ελληνικό επίθετο, το email του και το γκαράζ του…!

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Χρύσα Σαραντοπούλου
Χρύσα Σαραντοπούλου
Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω!Πατήστε να δείτε περισσότερα

O Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής της Amazon κι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, έφερε το cloud του πολυεθνικού κολοσσού του στην Ελλάδα!

Στόχος του γραφείου της Αθήνας, όπως διευκρινίζεται, είναι να υποστηρίξει τόσο ιδιωτικούς όσο και δημόσιους οργανισμούς κάθε μεγέθους, από startups μέχρι μεγάλες επιχειρήσεις, για την μετάβασή τους στο υπολογιστικό νέφος της AWS (AWS Cloud).

Η απόφαση για τη δημιουργία ενός γραφείου της Amazon Web Services στην Αθήνα ελήφθη από τον Τζεφ Μπέζος, τον ιδρυτή της Amazon αυτοπροσώπως. 

iPhone 12 από 819€ & AirPods 3rd Gen στα 199€ με έως 36 δόσεις και οι τόκοι… χάρισμα! 

Οι συνεργάτες του έφτιαξαν μια αναλυτική εισήγηση για την επένδυση στην Ελλάδα, όπου σημαντικό ρόλο έπαιξαν τόσο η πλεονεκτική γεωγραφική της θέση όσο και οι πολλαπλές προοπτικές ανάπτυξης. Δίνοντας έτσι ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα και στην ελληνική κυβέρνηση, που η νοοτροπία της είναι φιλική προς τις επενδύσεις και την τεχνολογία.
Ο Τζεφ Μπέζος παραμένει πρώτος στη λίστα του Forbes για το 2020 με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, με προσωπική περιουσία που ξεπερνά τα 185 δισ. δολάρια.

Έχει ελληνική καταγωγή;

Τζεφ Μπέζος
Jeff Bezos by © Michael Prince/Forbes Col./Corbis Outline

Ο Τζεφ Μπέζος δεν έχει ελληνική καταγωγής εξ αίματος, ωστόσο οφείλει το ελληνικό επίθετό του στον πατριό του Μιγκέλ Μπέζος, ο οποίος ήταν μετανάστης από την Κούβα, με ελληνικές ρίζες.

Γεννήθηκε στις 12 Ιανουαρίου 1964 στην πόλη Αλμπουκέρκη του Νέου Μεξικού των ΗΠΑ, από την Ζακλίν και τον Τεντ Γιόργκεσεν. Το αρχικό του όνομα ήταν Τζέφρι Πρέστον Γιόργκενσεν. Το επώνυμο Μπέζος το πήρε από τον δεύτερο σύζυγο της μητέρας του, τον Κουβανό Μιγκέλ Μπέζος, ο οποίος λέγεται ότι είχε ελληνικές ρίζες.

Οι πρόγονοί του, από την πλευρά της μητέρας του, ήταν άποικοι που κατοικούσαν στο Τέξας και σιγά-σιγά απέκτησαν ένα αγρόκτημα 25.000 στρεμμάτων. Από τον Μάρτιο του 2015, ο Μπέζος είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατόχους γης στο Τέξας.

Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 35€ σε ΟΛΗ την Ελλάδα!

Η μητέρα του Μπέζος, Ζακλίν, ήταν 17 ετών και μαθήτρια λυκείου, όταν ο ίδιος γεννήθηκε. Ο γάμος της με τον Γιόργκεσεν διήρκεσε λίγο περισσότερο από έναν χρόνο. Τον Απρίλιο του 1968, όταν ο Τζεφ ήταν 4 ετών, παντρεύτηκε τον δεύτερο σύζυγό της Μιγκέλ Μάικ Μπέζος.

Μάλιστα, η πρώτη φορά που ο Τζεφ επικοινώνησε με τον βιολογικό του πατέρα, ο οποίος δεν ήξερε καν την ύπαρξή του, ήταν πριν από λίγα χρόνια.

Ως παιδί, ο Τζεφ πέρασε τα καλοκαίρια του στο ράντσο του παππού του, στο νότιο Τέξας. Ο Μπέζος συχνά επιδείκνυε επιστημονικά ενδιαφέροντα και ικανότητα στα τεχνολογικά θέματα. Κάποτε, δημιούργησε έναν ηλεκτρικό συναγερμό για να κρατήσει τα αδέρφια του έξω από το δωμάτιό του.

Το 1986 ο Μπέζος αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Πρίνστον με πτυχίο στην μηχανολογία και την πληροφορική.

(Με πληροφορίες από wikipedia)

Έδωσε το προσωπικό του email!

Τζεφ Μπέζος

Ο Τζεφ Μπέζος δήλωσε ότι διατηρεί ανοικτή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να δέχεται ιδέες, σχόλια και αντιδράσεις από το κοινό. Ο δισεκατομμυριούχος ανέφερε στο τηλεοπτικό δίκτυο των ΗΠΑ CNBC ότι στη διεύθυνση jeff@amazon.com μπορεί πάντα όποιος θέλει να του στέλνει τις ιδέες και τις απόψεις του, προσθέτοντας ότι εξακολουθεί να διαβάζει πολλά από τα μηνύματα που λαμβάνει εκεί.

Γιατί όμως ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου και πολυάσχολος εκτελεστικός διευθυντής ενός γιγάντιου οργανισμού διατηρεί και διαβάζει μηνύματα email του οποιουδήποτε; Η απάντηση του κ. Μπέζος είναι αφοπλιστική:

«Αντιμετωπίζω κάθε πρόβλημα που ακούω από πελάτες ως μια ευκαιρία για βελτίωση», έγραψε στο νέο του βιβλίο «Invent & Wonder: The Collected Writings of Jeff Bezos», που αποτελεί συλλογή κειμένων που έχει γράψει ο ίδιος ο επιχειρηματίας, μεταξύ των οποίων επιστολές σε μετόχους και ομιλίες.

Μολονότι η παραπάνω διεύθυνση είναι το κύριο email του κ. Μπέζος, ο ίδιος δεν προλαβαίνει να βλέπει όλα τα μηνύματα. Ωστόσο, όπως λέει στο βιβλίο του, «βλέπω πολλά από αυτά, και χρησιμοποιώ την περιέργειά μου για να επιλέξω ορισμένα από αυτά».

Ο ιδιοκτήτης της Amazon δηλώνει ότι η πλειονότητα των μηνυμάτων αφορά σε παράπονα, «καθώς όλο και κάπου στη διαδικασία θα τα έχουμε κάνει θάλασσα», όπως γράφει, προσθέτοντας ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψιν του όσα του γράφουν, δίνοντας εντολή και διερεύνηση και διόρθωση τυχόν προβλημάτων που εντοπίζονται.

«Έτσι όταν διορθώνεις κάτι δεν το κάνεις μόνο για έναν πελάτη αλλά και κάθε πελάτη, και αυτή η διαδικασία αποτελεί τεράστιο κομμάτι της δουλειάς μας,» εξηγεί ο κ. Μπέζος.

Πηγή: CNBC

Ίδρυσε την Amazon στο γκαράζ του!

Τζεφ Μπέζος

Συνέλαβε την ιδέα της Amazon εν πτήσει, σε ένα ταξίδι από το Σιάτλ στη Νέα Υόρκη το 1995, όπου έγραψε τους βασικούς άξονες ενός επιχειρηματικού σχεδίου για μια εταιρεία που θα πουλούσε βιβλία μέσω διαδικτύου.

Ο ίδιος δεν είχε χρήματα, έτσι αναγκάστηκε να δανειστεί από συγγενείς και φίλους για να υλοποιήσει το όνειρό του.

Παράτησε την καλοπληρωμένη εργασία που είχε τότε και μετακόμισε στην Ουάσιγκτον, όπου άνοιξε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα στο γκαράζ του σπιτιού του.

Το ονόμασε Amazon και μέχρι το 1999 η προσωπική του περιουσία εκτοξεύτηκε στα 10 δισ. δολάρια! Το 2015 η συνολική περιουσία του ήταν 44,3 δισεκατομμύρια δολάρια και 5 χρόνια μετά το 2020 (παρόλο που μεσολάβησε και ένα ακριβοπληρωμένο διαζύγιο) η περιουσία του ξεπερνά τα 185 δισ. δολάρια.

Το ακριβοπληρωμένο διαζύγιο

Τζεφ Μπέζος

Η Μακένζι Σκοτ είναι στο νούμερο 18 των 500 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο με περιουσία που ανέρχεται στα 60,7 δισ. δολάρια. Ο Τζεφ Μπέζος ανακοίνωσε ο ίδιος τον χωρισμό του από την Μακένζι μέσω Twitter, μετά από 25 χρόνια έγγαμου βίου και την απόκτηση τεσσάρων παιδιών. Μερικούς μήνες αργότερα το διαζύγιο οριστικοποιήθηκε και η Μακένζι βγήκε από τον γάμο της με 19,7 εκατ. μετοχές της Amazon, η αξία των οποίων υπολογίστηκε στα 38 δισ. δολάρια. Και ενώ ο 55χρονος Τζεφ Μπέζος ζει τώρα τον έρωτά του με την πληθωρική Λόρεν Σάντσεζ, η πρώην σύζυγός του, αποφάσισε να μοιραστεί με φιλανθρωπικές οργανώσεις μερικά δισεκατομμύρια από το τεράστιο ποσό που της απέφερε ο χωρισμός της με τον ιδιοκτήτη της Amazon.

Δεν έμεινε μόνο στην Amazon…

Τζεφ Μπέζος

Η Amazon ξεκίνησε ως διαδικτυακή εταιρεία εμπορίας βιβλίων και επεκτάθηκε σε μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών. Η Amazon.com αποτελεί σήμερα την μεγαλύτερη διαδικτυακή εταιρεία πωλήσεων και τον μεγαλύτερο πάροχο υπηρεσιών υποδομής, οι οποίες είναι διαθέσιμες μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας της Amazon.

Το 2018 επένδυσε 17.5 δις στην Amazon Web Services aws.amazon.com .

Τα υπόλοιπα επιχειρηματικά ενδιαφέροντα του Μπέζος, περιλαμβάνουν την αεροδιαστημική και τις εφημερίδες.

Είναι ο ιδρυτής και κατασκευαστής της εταιρείας “Blue Origin“, (ιδρύθηκε το 2000) η οποία πραγματοποίησε δοκιμαστικές πτήσεις στο διάστημα που ξεκίνησαν το 2015 και κάνοντας σχέδια για διαστημικές πτήσεις ανθρώπων, τα οποία ξεκίνησαν το 2015.

Το 2013 ο Μπέζος αγόρασε την εφημερίδα “The Washington Post” έναντι 250 εκατομμυρίων. Ο ανατρεπτικός επιχειρηματίας, αποφάσισε να εξαγοράσει την ιστορική αμερικανική εφημερίδα «Washington Post» από τους απογόνους του Γιουτζίν Μέγερ, του ανθρώπου ο οποίος εξαγόρασε την εφημερίδα το 1933.

Η εταιρεία “Bezos Expeditions” διαχειρίζεται έναν σημαντικό αριθμό άλλων επιχειρηματικών επενδύσεων.

Το 2019 αγόρασε την online εταιρεία πώλησης παπουτσιών Zapos έναντι 1,2 δισ. δολαρίων. Το 2017 τη Whole Foods έναντι 13,7 δις και πλέον κατέχει το 18% από τη συνολική «πίτα» των online σούπερ μάρκετ στις ΗΠΑ.

Όσο για τα ακίνητα σύμφωνα με την Business Insider έχει σπίτι αξίας 25 εκατ. δολαρίων το οποίο φτάνει τα 21 στρέμματα στην Μεντίνα της Ουάσινγκτον. Στο Μπέβερλι Χιλς έχει την έπαυλή του και πάλι αξίας εκατ. δολαρίων, 3 διαμερίσματα στην Νέα Υόρκη, συνολικής αξίας 17 εκατ. δολαρίων. Αυτό όμως για το οποίο όλοι μιλάνε είναι το αγρόκτημα που αγόρασε ο Bezos στο Τέξας με έκταση τα 120.000 στρέμματα. Είναι η βάση της Blue Origin η οποία έχει στόχο να πραγματοποιεί μεγάλα ταξίδια στο διάστημα και να οργανώσει αποικίες σε άλλα σώματα του ηλιακού μας συστήματος. Εκεί ο Jeff Bezos επενδύει κάθε χρόνο 1 δις.

Το 2013 έδωσε χρήματα ώστε να ανασυρθεί από τον Ατλαντικό ωκεανό ένας από τους προωθητικούς πυραύλους του Apollo 12. Τώρα εκτίθεται στο Museum of Flight του Σιάτλ.

Το 2018 επένδυσε 42 εκατομμύρια για το Ρολόι των 10.000 ετών το οποίο έχει σχεδιασθεί για να αντέξει τουλάχιστον 10.000 χρόνια χωρίς την παραμικρή ανθρώπινη παρέμβαση.

Άλλες επενδύσεις του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο είναι στην Google, την Uber, την Airbnb.

Το μυστικό της κορυφής…!

bezos-Τζεφ Μπέζος

Μέσα από μια καριέρα με πολλά λάθη και σκαμπανεβάσματα, ο Μπέζος ισχυρίζεται ότι τρία πράγματα κρατούν την Amazon στην κορυφή αφού όπως τονίζει οι πελάτες θέλουν τρία πράγματαΤις καλύτερες επιλογές, τις καλύτερες τιμές και την καλύτερη παράδοση.

Ακόμα και σε 20 χρόνια από τώρα, οι καταναλωτές θα ζητούν τα ίδια ακριβώς πράγματα: Τις καλύτερες επιλογές, τις καλύτερες τιμές και την καλύτερη παράδοση.

 


 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -